Tweede paasdag of tweede kerstdag? Roda JC - Almere City gestaakt

De competitiewedstrijd tussen Roda JC Kerkrade en Almere City is maandag in de tweede helft gestaakt, vanwege de hevige sneeuwval in Limburg. Het duel wordt deze maandag niet meer uitgespeeld.

Volg in dit overzicht alle ontwikkelingen van de 32ste speelronde in de Keuken Kampioen Divisie.
Roda JC Kerkrade
0 - 0
Almere City FC

Roda JC Kerkrade en Almere City begonnen de tweede helft nog met een goed bespeelbaar veld, maar vervolgens begon het enorm te sneeuwen. Na een tijdje waren de lijnen niet meer zichtbaar en dus moest de wedstrijd stilgelegd worden. Medewerkers van de club deden er vervolegns alles aan om het veld weer speelklaar te maken, maar het sneeuwde zo hard, dat het dweilen met de kraan open was.

Scheidsrechter Ingmar Oostrom hoopte dat de situatie nog gered kon worden, maar oordeelde na een halfuur dat het niet veilig was om verder te spelen. Daardoor werd het duel, bij een 0-0 tussenstand, definitief gestaakt. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd zal worden uitgespeeld.

SC Cambuur
SC Cambuur
7 - 2
Excelsior
Excelsior

Elías Már Ómarsson scoorde liefst tien competitiewedstrijden op rij niet, maar maandag was het op bezoek bij SC Cambuur weer eens raak voor de spits van Excelsior. Ómarsson zorgde kort na rust voor de 1-2 voorsprong voor zijn ploeg en deed dat op fraaie wijze: de IJslander vond ruimte voor een schot en ramde de bal in de bovenhoek.

Het werd echter niet de middag van Ómarsson, maar die van Mühren. De spits van SC Cambuur raakte eerst de lat, kopte vervolgens de 2-2 binnen en maakte uiteindelijk (met twee benutte penalty's) een hattrick. Daarmee staat Mühren al op 31 doelpunten in dit seizoen. Omdat ook Ragnar Oratmangoen een hattrick maakte, viel de overwinning van Cambuur ruim uit.

NAC Breda
NAC Breda
0 - 1
Go Ahead Eagles

NAC Breda wierp zich na een knappe zegereeks op tot kandidaat voor directe promotie, maar heeft na de nederlaag van maandagmiddag tegen Go Ahead Eagles maar vier punten uit de laatste vier duels gehaald. Op de ranglijst heeft het nu nog maar een punt meer dan Go Ahead, dat de overwinning in het Rat Verlegh Stadion zonder meer verdiende.

De ploeg van Kees van Wonderen kreeg in de eerste helft kans na kans en beloonde zichzelf met slechts een doelpunt. Giannis Botos kopte op de lat, waarna de bal via via voor de voeten van Jeroen Veldmate kwam. Hij drukte af. NAC moest zo in de achtervolging, maar kwam tot te weinig kansen om aanspraak te mogen maken op een goed resultaat.

Jong FC Utrecht
0 - 1
De Graafschap

De Graafschap ging afgelopen vrijdag pijnlijk onderuit tegen FC Dordrecht (0-3) en had voor het bezoek aan Jong FC Utrecht dan ook wat goed te maken. De ploeg van Mike Snoei deed wat het moest doen, door de drie punten mee te nemen uit de Domstad. Daarmee liep het dus uit op NAC.

De Graafschap kwam na ruim twintig minuten op voorsprong via Daryl van Mieghem. Hij speelde Rick Meissen uit en passeerde doelman Thijmen Nijhuis. De bezoekers gingen hierna op zoek naar meer goals, maar hadden geen geluk in de afwerking. Ook invaller Melvin Platje kreeg de bal er niet in: hij raakte in de slotfase nog de paal. Omdat Jong FC Utrecht aan de overkant niet veel liet zien, bleef dit zonder gevolgen.

TOP Oss
TOP Oss
2 - 0
FC Volendam
FC Volendam

Voor FC Volendam kan de aandacht wel op de nacompetitie gericht worden. De ploeg van Wim Jonk verloor vrijdag al met ruime cijfers van Cambuur (0-3) en ook maandag ging het weer mis, deze keer tegen TOP Oss. Voor Volendam lijkt er nu niet veel meer te halen in het reguliere seizoen: met Roda JC Kerkrade mogen de Noord-Hollanders gaan uitmaken wie er als zevende eindigt.

Op bezoek bij TOP Oss kwam Volendam er zeker in de eerste helft nauwelijks doorheen. Geknoei in de eigen defensie leverde met de openingstreffer van Livio Milts, die voor TOP speelt, nog eens een extra domper op. In de tweede helft voerde Volendam de druk wel wat op, maar de gelijkmaker zat er niet in. Sterker nog: Dennis van der Heijden maakte er uit een penalty 2-0 van.

N.E.C.
N.E.C.
1 - 1
Telstar
Telstar

Voorafgaand aan speelronde 32 had NEC misschien nog een kleine kans om zich te mengen in de strijd om rechtstreekse promotie, maar na het duel met Telstar is dat een gepasseerd station. De equipe van Rogier Meijer kan de resterende competitiewedstrijden gebruiken om zich warm te draaien voor de play-offs.

Tegen Telstar maakte NEC een povere indruk. In een wedstrijd zonder veel kansen braken de Nijmegenaren in de 39ste minuut wel de ban na een cornersituatie, uiteindelijk was het Lesley Bakker die een eigen doelpunt maakte. De bezoekers, die zich in aanvallend opzicht aanvankelijk redelijk onbetuigd hadden gelaten, kwamen na de hervatting veel sterker voor de dag. De gelijkmaker van Glynor Plet na 58 minuten (een kopbal uit corner) deed de verhoudingen dan ook niet bepaald onrecht aan.