Twee toptransfers op een dag voor FC Groningen: Chabot naar Italië

Reacties

FC Groningen raakt na Ludovit Reis ook Julian Jeffrey Chabot kwijt. De noorderlingen verkopen de 21-jarige verdediger aan Sampdoria, waar hij een contract tekent tot medio 2024.

Twee toptransfers op een dag voor FC Groningen: Chabot naar Italië

'Na de overgang van Ludovit Reis naar Barcelona, hebben we nu opnieuw een transfer gerealiseerd met een grote buitenlandse club', vertelt technisch manager Mark-Jan Fledderus. 'Daarop mogen we heel trots zijn. Jeffrey heeft zich na zijn overstap van Sparta naar Groningen in een jaar tijd sterk ontwikkeld. Zo goed dat nu al een gerenommeerde Italiaanse club voor hem op de stoep staat.'

Chabot werd een jaar geleden voor ruim één miljoen euro door FC Groningen overgenomen van Sparta Rotterdam. De Duitser knokte zich in speelronde 5 in de basis en is sindsdien uitgegroeid tot een stabiele kracht bij de huidige nummer negen van de Eredivisie.

Fledderus: 'Aan de ene kant is het jammer dat Jeffrey maar een korte periode bij ons heeft gespeeld, maar aan de andere kant laat het ook zien dat hij in een omgeving heeft gezeten waar talent zich snel en goed kan door ontwikkelen. Met als resultaat deze mooie transfer. Wij danken Jeffrey hartelijk voor zijn inzet bij de club en wensen hem alle succes in zijn verdere carrière.'

Sampdoria scout al een tijdje nadrukkelijk in de Eredivisie en verwelkomt komende zomer bijvoorbeeld ook Morten Thorsby, nu nog speler van SC Heerenveen. Eerder op de donderdag werd al bekend dat Groningen-middenvelder Reis definitief een toptransfer maakt naar Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.