Twee jaar na historische Barça-afgang kan voorganger Koeman weer aan de slag

Reacties

Quique Setién lijkt zijn trainersloopbaan nieuw leven in te blazen. De voormalig coach van Barcelona staat volgens verschillende media op het punt om zich te verbinden aan Al-Shabab in Saoedi-Arabië.

Twee jaar na historische Barça-afgang kan voorganger Koeman weer aan de slag
© Pro Shots

Setién en Al-Shabab zijn naar verluidt akkoord over een tweejarig contract, met een salaris van 3,7 miljoen euro per seizoen. Van dat bedrag moeten echter ook de assistenten van de Spanjaard betaald worden. Mocht de deal doorgaan, dan wordt dit de eerste trainersklus van Setién sinds zijn vertrek bij Barcelona, een kleine twee jaar geleden. Ronald Koeman werd toen zijn opvolger.

De laatste wedstrijd die de 63-jarige Setién tot dusver coachte, was de meer dan pijnlijke 2-8 nederlaag in de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern München. De trainer verdween hierna uit de voetballerij en liet een jaar geleden nog weten dat hij niet van plan is om nog ergens in te stappen. Al-Shabab lijkt hem echter toch op andere gedachten te brengen.

Setién was tot dusver één keer eerder werkzaam buiten Spanje: in 2006 was hij kort even bondscoach van Equatoriaal-Guinea. Naast Barcelona trainde hij in eigen land onder meer Real Betis en Las Palmas.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.