Tv-zender laat Spaanse bond stikken bij Saoedisch Supercopa-circus

Reacties

De Spaanse publieke omroep RTVE ziet ervan af de wedstrijden om de Spaanse Super Cup uit te zenden. De zender is het principieel niet eens met de veelbesproken keuze van de Spaanse voetbalbond om in Saoedi-Arabië te gaan spelen.

Tv-zender laat Spaanse bond stikken bij Saoedisch Supercopa-circus
© Pro Shots

RTVE is de vaste partij die de duels om de Super Cup uitzendt. Juist de komende editie leek voor de zender extra interessant vanwege de nieuwe opzet met vier deelnemende clubs. Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid en Valencia strijden begin januari om de prijs. Maar dat gebeurt dan wel in Saoedi-Arabië.

Bij RTVE is er geen begrip voor de keuze voor het spelen in een omstreden land. 'Wij zetten als zender in op het stimuleren van vrouwensport, wat hebben we dan te zoeken in een land waar vrouwen opgesloten worden als ze opkomen voor hun rechten?', wordt gesteld in een reactie. De omroep zegt te willen opkomen voor mensenrechten en dat strookt niet met aanwezig zijn in Saoedi-Arabië.

Bondsvoorzitter Luis Rubiales heeft eerder al gereageerd op de vele kritiek na de bekendmaking van het exotische en poenerige uitstapje met de Supercopa. 'De Super Cup was stervende en het geld is ook niet bedoeld om luxe appartementen van te bouwen. We gaan het gebruiken voor investeringen in het vrouwenvoetbal, daar is het nodig. Natuurlijk speelt geld ook een rol bij onze keuze, dat kan niemand ontkennen. Maar het geld gaat ook naar clubs die op het tweede en derde niveau spelen.'

Saoedi-Arabië heeft een bedrag van om en nabij de 120 miljoen euro betaald voor de rechten van het toernooi. Bij de wedstrijden zouden wel vrouwen aanwezig mogen zijn, in tegenstelling tot bij het duel om de Italiaanse Super Cup dat eerder al werd gespeeld in de oliestaat. Het mini-toernooi wordt van 8 tot en met 12 januari gehouden. De vraag is alleen nog wie in Spanje het wil uitzenden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.