Tussen neus en lippen door heeft Arsenal ook nog de topscorer van de Ligue 1 in huis

Reacties

Folarin Balogun tekende woensdag aan voor een onvervalste hattrick tegen Lorient. Daarmee maakte hij alweer doelpunt nummer twaalf, dertien en veertien van dit seizoen. Zodoende is Balogun Kylian Mbappé nu voorbij en is hij topscorer van de Ligue 1.

Tussen neus en lippen door heeft Arsenal ook nog de topscorer van de Ligue 1 in huis
© Pro Shots
Reims
Reims
4 - 2
Lorient
Lorient

De inmiddels 21-jarige spits zag zijn eerste levenslicht in Amerika. Na twee jaar in New York te hebben gewoond, verhuisde hij met zijn Nigeriaanse ouders naar Engeland. In Londen kwam hij voor het eerst in aanraking met voetbal. Zijn ouders lieten hem spelen in de Sunday League bij Aldersbrook.

Op achtjarige leeftijd maakte Balogun al grote indruk. Hij was sterker dan zijn leeftijdsgenoten, hij was sneller dan zijn leefttijdsgenoten, hij deelde meer panna's uit dan zijn leeftijdsgenoten, maar bovenal had hij een veel grotere scoringsdrift dan de rest. Dat zorgde ervoor Balogun zich in de kijker van Arsenal speelde.

Balogun mocht op proef komen bij Arsenal, maar ook rivaal Tottenham Hotspur zat achter de aanvaller aan. Zijn voorkeur lag aan de rode kant van Noord-Londen, maar tijdens zijn proefperiode hield hij ook contact met Tottenham, gewoon voor de zekerheid. Uiteindelijk hapte Arsenal toe en debuteerde hij tien jaar later in het eerste van Arsenal in de Europa League tegen Dundalk.

Na diverse invalbeurten bij Arsenal en een verhuurperiode aan Middlesbrough, is hij nu uitgeleend aan Stade Reims en daar scoort hij aan de lopende band. 'Het is een super complete spits', zei zijn trainer William Still over de Engelsman. 'Hij fungeert het ene moment als aanspeelpunt en is dan weer dreigend in de diepte. Hij is technisch vaardig, scoort en beslist wedstrijden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op Wissam Ben Yedder (1.01) en Matthis Abline (0.90) na, maakt Balogun (0.84) de meeste goals per negentig minuten in de Ligue 1, meer dan Mbappé en Neymar. Het contract van Balogun bij Arsenal loopt nog tot medio 2025 en komende zomer zal hij terugkeren in Londen. De vraag is of hij daar kan concurreren met Gabriel Jesus en Edward Nketiah.

Spelersprofiel

F. Balogun


Geboortedatum:
3 juli 2001
Leeftijd:
22
Nationaliteit
Verenigde Staten
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
66 kg
Huidige club:
AS Monaco
Nationaal team:
Verenigde Staten
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.