Turkije kan grote rol spelen voor Oranje bij ontlopen Poule des Doods-landen

Reacties

Oranje is al zeker van de groepswinst in Groep C. Daarmee is het grote rekenwerk begonnen richting de achtste finales. Op deze zondag worden twee zaken in ieder geval duidelijker voor het Nederlands elftal.

Turkije kan grote rol spelen voor Oranje bij ontlopen Poule des Doods-landen
© Pro Shots

De toptwee van de zes poules kwalificeert zich direct voor de achtste finale, die op 26 juni begint met een wedstrijd tussen de nummer twee van Groep A en de nummer twee van Groep B in Amsterdam. Om tot een logisch aantal voor een knock-outfase te komen heeft de UEFA een vangnet gecreëerd: ook de beste vier nummers drie mogen door naar de laatste zestien.

Wat weten we na deze zondag al over de mogelijke tegenstanders van het Nederlands elftal? Twee zaken zullen duidelijk worden. Zondagavond neemt Zwitserland het op tegen Turkije (18.00 uur). Dit is een interessant duel voor het Nederlands elftal. Als Zwitserland niet wint van Turkije, speelt Nederland heel waarschijnlijk niet tegen een land uit Groep F in de achtste finale. Daarmee worden dus de landen uit de Poule des Doods met Frankrijk, Portugal, Duitsland en Hongarije ontlopen.

Ook het andere duel in Groep A is interessant voor de equipe van bondcoach Frank de Boer. Als Italië niet verliest van Wales, treffen de spelers van het Nederlands elftal sowieso geen topland in de mogelijke kwartfinale. Daarbij gaan we er even vanuit dat België maandag niet onderuitgaat tegen Finland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil je meer weten over hoe het precies zit met indeling van de beste nummers drie tijdens de knock-outfase? Lees dan de uitleg van Michel Abbink op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.