Tunesië beëindigt Afrika Cup-sprookje Madagaskar

Tunesië heeft Afrika Cup-sensatie Madagaskar uitgeschakeld. De debutant kon het sprookje geen vervolg geven tegen de Noord-Afrikanen, die zich plaatsten voor de halve finale.

Madagascar
Madagascar
0 - 3
Tunesië
Tunesië

Na de verrassende kwalificatie als groepswinnaar voor de achtste finale rekende Magadaskar af met Congo en wachtte Tunesië als opponent in de kwartfinale. De eerste helft kende een hoog tempo, maar het niveau hield niet over. Alleen de Tunesische creatieveling Wahbi Khazri zorgde voor een hoogtepunt met een fraaie vrije trap, die evengoed werd gepareerd door doelman de Malagassische doelman Melvin Adrien.

Na rust kwam Tunesië sterker voor de dag. In de eerste minuut van de tweede helft controleerde Khazri een lange bal uitstekend en hij tikte binnen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de 52ste minuut brak het verzet van Madagaskar op zeer ongelukkige wijze: Ferjani Sassi schoot de bal recht op Adrien af, maar via het been van Anicet Abel viel die in het doel: 0-1. Acht minuten later breidde Tunesië de score al uit, via Youssef Msakni die raak schoot uit de rebound na een poging van Khazri. In de slotseconden van de wedstrijd zorgde Naim Sliti met een fraai stiftje voor het slotakkoord uit een vlijmscherpe counter.

Door de zege behoort Tunesië tot de laatste vier van het toernooi. Zondag speelt de ploeg van bondscoach Alain Giresse tegen Senegal. In de andere halve finale staan Algerije en Nigeria.