Tuchel ziet mentaal vermoeide Lukaku: 'Ik denk niet dat hij nu volop geniet'

Reacties

Romelu Lukaku is de laatste weken niet in topvorm bij Chelsea. Zijn manager Thomas Tuchel heeft wel een idee waar dat aan ligt. Volgens de Duitser heeft zijn spits te veel wedstrijden gespeeld, en is hij mede daardoor niet helemaal fris in zijn hoofd.

Tuchel ziet mentaal vermoeide Lukaku: 'Ik denk niet dat hij nu volop geniet'
Chelsea
Chelsea
4 - 0
Malmö FF
Malmö FF

Chelsea opende de CL-groepsfase op 14 september met een 1-0 thuiszege op Zenit Sint-Petersburg, toen was Lukaku de matchwinner. Dat was in een fase waarin de Belgische spits in bloedvorm was, de laatste weken verloopt het wat stroever. Sinds die goal tegen de Russen kwam hij namelijk zes Chelsea-duels op rij niet meer tot scoren. Afgelopen weekend (tijdens de 0-1 zege bij Brentford FC) werd hij een kwartier voor tijd zelfs gewisseld.

'In mijn ogen heeft hij te veel gespeeld', legde Tuchel in aanloop naar de CL-clash met Malmö FF van woensdagavond uit. 'Hij is met zijn land uitgekomen op het EK, en laatst weer in de Nations League. Rom is een grandioze atleet die alles wil winnen. Die twee toernooien betekenden veel voor hem. Dus als het dan niet lukt, dan draagt hij dat op zijn schouders. Hij denkt erover na. Ik denk dus ook dat hij mentaal moe is. Niet enorm, geen reden tot grote zorgen, maar ik heb het idee dat hij er nu niet volop van geniet.'

Tuchel vindt het lastig om te bepalen hoe hij nu met Lukaku moet omgaan. 'Het is moeilijk om te beoordelen. Heeft hij rust nodig? Moet hij juist blijven spelen?' Overigens gaf Roberto Martínez (bondscoach van België) onlangs ook al aan dat Lukaku met wat fysieke problemen kampte. Om die reden speelde hij bijvoorbeeld niet mee in de troostfinale van de Nations League, waarin De Rode Duivels uiteindelijk met 2-1 verloren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.