Tuchel prijst matchwinner Lukaku: 'Hij straalt iets speciaals uit naar het team'

Reacties

Chelsea begon het nieuwe Champions League-seizoen dinsdagavond met een thuisoverwinning op Zenit Sint-Petersburg. Romelu Lukaku maakte op Stamford Bridge de enige goal: 1-0. Manager Thomas Tuchel was na afloop lovend over de spits die deze zomer overkwam van Internazionale.

Tuchel prijst matchwinner Lukaku: 'Hij straalt iets speciaals uit naar het team'

Na ruim een uur spelen kopte Lukaku de titelhouder in de Champions League naar de winst. 'Het was geen makkelijke avond voor Romelu. We konden hem niet vaak in stelling brengen, maar hij is iemand die daardoor geen vertrouwen verliest. Dat maakt hem ook tot een topspits. Er zijn niet veel spitsen van zijn kaliber', aldus Tuchel tegen Sky Sports.

Chelsea won vorig seizoen de Champions League door de finale van Manchester City te winnen, maar Tuchel zag toen al dat The Blues een type Lukaku misten. 'Niet alleen vanwege zijn kwaliteiten, maar ook vanwege zijn persoonlijkheid. Hij is een bescheiden man, maar wel heel belangrijk in zijn communicatie in de kleedkamer. Hij creëert een bepaalde energie om hem heen en straalt iets speciaals uit naar het team', vertelt de Duitse manager.

Clean sheet
'Teamspirit bracht ons vorig seizoen heel ver, maar we hebben met Romelu een speler die de club weer verder kan helpen. Hij geeft spelers om hem heen ook vertrouwen', aldus Tuchel, die met Chelsea tegen Zenit voor de 23ste keer sinds zijn komst in januari geen goal incasseerde. Geen enkel ander team in een Europese topcompetitie behaalde sinds het begin van dit kalenderjaar zoveel clean sheets als Chelsea.

'Ik ben heel tevreden over de prestatie van vanavond. Het was een zware wedstrijd tegen een sterk Zenit. Voor rust was het heel moeilijk om een gaatje te vinden in hun verdediging. Dan moet je het spel sneller verleggen en directer richting het strafschopgebied spelen. We speelden met een hoge intensiteit, maar we waren achterin ook beducht voor de kwaliteiten van de aanvallers van Zenit. Na rust vonden we elkaar sneller en gingen we meer tussen de linies spelen', besluit Tuchel, die met Chelsea in de Premier League tweede staat achter Manchester United. Beide clubs behaalden, net als Liverpool en Everton, tien punten uit vier wedstrijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.