Tuchel nieuwe trainer PSG

Reacties

Paris Saint-Germain heeft Thomas Tuchel aangesteld als nieuwe trainer. De 44-jarige Duitser heeft voor twee seizoenen getekend bij de kampioen van Frankrijk.

Tuchel nieuwe trainer PSG

Tuchel is in Parijs de opvolger van Unai Emery. Op 27 april werd bekend dat de Spaanse trainer PSG na twee seizoenen ging verlaten. De naam van Tuchel zong toen al rond en is nu dus bevestigd door Paris Saint-Germain.

PSG wordt voor Tuchel zijn derde club als hoofdtrainer. De Duitser was eerder werkzaam bij FSV Mainz 05 en bij Borussia Dortmund, waar hij 107 officiële duels langs de lijn stond. Dortmund eindigde de twee seizoenen onder Tuchel als tweede en als derde en pakte in het seizoen 2016/17 de DFB-Pokal. Het afgelopen seizoen had de Duitser een sabbatical.

PSG kroonde zich onlangs tot kampioen van Frankrijk en won beide nationale bekertoernooien. Het Champions League-avontuur van de Parijzenaren stopte al in de achtste finale, waar Real Madrid te sterk was. Het winnen van het miljardenbal zal één van de doelstellingen zijn van Tuchel in de Franse hoofdstad.

'Met heel vreugde, trots en ambitie begin ik bij deze geweldige mondiale voetbalclub. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met al deze fantastische spelers, die allemaal tot de besten van de planeet behoren. Met mijn staf gaan we er alles aan doen om het team op het hoogste internationale level te laten presteren. Er is buitengewoon veel potentie in Parijs en dit is de spannendste uitdaging die op mijn pad is gekomen', reageert Tuchel op de clubsite van PSG.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.