Tuchel-nachtmerrie: Neymar en Mbappé zijn juist nu onmisbaar

Reacties

Paris Saint-Germain is dit seizoen vrijwel ongenaakbaar. Een groot deel van de goede resultaten in eigen land wordt op het conto geschreven van Neymar en Kylian Mbappé. Zij vielen dinsdagavond echter beiden geblesseerd uit tijdens interlands met Brazilië en Frankrijk. Wat staat hun club te wachten als de twee onverhoopt langere tijd aan de kant staan?

Tuchel-nachtmerrie: Neymar en Mbappé zijn juist nu onmisbaar

Mbappé, goed voor elf doelpunten in de competitie, kwam dinsdagavond verkeerd terecht in de wedstrijd tegen Uruguay. De aanvaller belandde op zijn schouder en verliet het veld met een van pijn vertrokken gezicht. De komende dagen moet blijken hoe hij eraan toe is. Eerder op de avond viel Neymar al uit bij Brazilië. De aanvaller, die in de Ligue 1 tot nu toe tien keer scoorde, verstapte zich en moest al na een paar minuten naar de kant.

Hoewel Thomas Tuchel in Parijs nog altijd Edinson Cavani voor handen heeft, komt een eventuele absentie van Mbappé en Neymar slechter uit dan ooit. Paris Saint-Germain staat Europees gezien namelijk voor een zeer belangrijke fase in het seizoen. In de competitie kan de club uit de hoofdstad een steek of drie laten vallen.

De eerstvolgende krachtmeting in de Ligue 1 dient zich zaterdag aan, wanneer Toulouse op bezoek komt in het Parc des Princes. Die club bevindt zich in het rechterrijtje en hoewel statistieken niet alles zeggen, zit Toulouse niet bepaald in een flow: de laatste vier duels leverden één punt op.

Na zaterdag wordt het serieuzer voor Paris Saint-Germain. Liverpool komt dan naar de Franse hoofdstad op de vijfde speeldag in de groepsfase van de Champions League. Op dit moment staat PSG er al niet voor zoals gehoopt, met een derde plaats. De achterstand op Napoli en Liverpool is met één punt nu nog overbrugbaar, maar bij verlies tegen Liverpool (zoals in september gebeurde) raken de Engelsen definitief uit zicht.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
3
2
1
17-9
+8
11
2
Liverpool
6
3
0
3
9-7
+2
9
3
Napoli
6
2
3
1
7-5
+2
9
4
Rode Ster Belgrado
6
1
1
4
5-17
-12
4
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Wint Napoli die avond van Rode Ster Belgrado, dan is overwinteren in de Champions League onmogelijk geworden voor Paris Saint-Germain. De laatste speelronde op 11 december doet er dan mogelijk niet eens meer toe. Het is volgende week woensdag alle hens aan dek voor de Fransen, die Neymar en Mbappé daar hard bij nodig hebben.

Datum Wedstrijd
24-nov Toulouse-thuis
28-nov Liverpool-thuis
2-dec Girondins Bordeaux-uit
5-dec Strasbourg-uit
8-dec Montpellier-thuis
11-dec Rode Ster Belgrado-uit
15-dec Dijon-uit
19-dec Orléans-uit
22-dec Nantes-thuis
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.