Tuchel geeft toe: 'Door Solskjaer en Man United zat ik op de bodem'

Reacties

Chelsea neemt het zondag in de Premier League op tegen Manchester United. Die kraker bevat genoeg elementen om op vooruit te blikken, maar bij Thomas Tuchel gaan de gedachten vooral terug naar het verleden. De manager van de Londenaren kreeg twee jaar geleden een behoorlijke dreun van de ploeg en trainer die hij ook zondag treft.

Tuchel geeft toe: 'Door Solskjaer en Man United zat ik op de bodem'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 0
Manchester United
Manchester United

The Blues krijgen zondag (aftrap om 17.30 uur) bezoek van The Red Devils, en dus krijgen we mogelijk een clash tussen Hakim Ziyech en Donny van de Beek. Eerder verklapte Man United-manager Ole Gunnar Solskjaer namelijk dat laatstgenoemde mogelijk zijn rentree kan maken na een blessure. Waar de Noor dus vooruitblikte, ging het op de persconferentie van Chelsea-manager Tuchel zeker ook over het verleden.

De Duitser bewaart namelijk bepaald geen fijne herinneringen aan wedstrijden tegen Manchester United. In het seizoen 2018/19 was hij nog trainer van Paris Saint-Germain, dat het in de achtste finale van de Champions League opnam tegen de op dat moment ploeterende Engelsen, die ook nog eens werden geplaagd door blessures. Dat werd destijds gezien als een uitgelezen kans om door te stoten voor het op Europees succes jagende PSG, maar het werd een ramp. Na de 0-2 zege op Old Trafford leek het kwartfinaleticket in de tas, maar in Parijs werd het 1-3, waardoor PSG was uitgeschakeld. Wat het extra zuur maakte, was het feit de eindstand werd bepaald door een zeer late (en dubieuze) penalty van Marcus Rashford.

'Volledig uit het niets'
En dus treft Tuchel in Man United-manager Solskjaer zondag een absolute plaaggeest. 'Ik kan heel eerlijk zijn: na die return zat ik twee dagen echt op de bodem', geeft Tuchel nu toe. 'Ik kan jullie vertellen dat ik op dat moment letterlijk met niemand kon praten, ik kon over niets anders nadenken dan over die nederlaag. Ik denk dat dat de meest verschrikkelijke nederlaag uit mijn carrière was, ook omdat-ie volledig uit het niets kwam. Vandaar dat ik twee dagen in a dark place zat.'

Toch speelt het richting zondag geen rol meer voor hem, verzekerde hij. 'Je kunt deze twee wedstrijden op geen enkele manier met elkaar vergelijken, we gaan gewoon weer op jacht naar een zege. We weten allemaal hoe moeilijk een nederlaag te verteren is, ik heb jullie net verteld hoe ik me destijds voelde... Of ik een goede verliezer ben? Nee, misschien niet echt. Maar vertel mij maar wie er op dit niveau wél een goede verliezer is.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.