Tuchel fileert Bayern en biedt Kane zijn excuses aan

Reacties

Thomas Tuchel leeft mee met Harry Kane. Bayern München zette alles op alles om de transfer van de Engelsman vóór de strijd om de Duitse Super Cup af te ronden, zodat Kane eindelijk de eerste prijs uit zijn carrière kon winnen. Om vervolgens met 0-3 de boot in te gaan tegen RB Leipzig.

Tuchel fileert Bayern en biedt Kane zijn excuses aan
© Pro Shots

Voor Tuchel betekende de zeperd tegen Leipzig alweer zijn vijfde nederlaag in dertien duels als trainer van Bayern. De Duitser zocht achteraf wanhopig naar verklaringen. 'Dit is een groot probleem. Het zag eruit alsof we elkaar net ontmoet hadden en voor het eerst samen speelden. Terwijl we in de voorbereiding tegen Manchester City, Liverpool en Monaco heel anders voor de dag kwamen. Ik kan dit niet verklaren, we kwamen op alle gebieden tekort', aldus Tuchel bij Sky.

Het is niet de eerste keer dat Tuchel zijn ploeg niet herkent op het veld. 'Ik heb dit nooit eerder zo structureel meegemaakt', vervolgt de oefenmeester, die eerder werkte bij FSV Mainz, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain en Chelsea. Hij legde de vinger achteraf op de zere plek.

'Het is iets mentaals, ik heb er geen verklaring voor. Ik heb er nu ook geen oplossing voor. Ik ben hier echt van geschrokken. Hoe we wilden spelen kwam er totaal niet uit, we hebben honderden fouten gemaakt. We spelen in het compleet verkeerde ritme. Op het moment dat we iets te verliezen hebben, zijn we plotseling niet meer hetzelfde elftal', merkt Tuchel.

Voor Kane werd het zo een zeer teleurstellend debuut. 'Het spijt me voor Harry', zegt Tuchel. 'Hij denkt waarschijnlijk dat we al vier weken niet getraind hebben. Dat we zo gespeeld hebben, heeft niets met hem te maken. Niets dat we voorbereid hadden, hebben we op het veld laten zien. Niets! Het is een heel bittere avond voor hem, het spijt me.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.