Tuchel boos op 'negatieve' Franse pers, maar erg blij met Bakker

Reacties

Thomas Tuchel is blij met de manier waarop Mitchel Bakker zich de laatste tijd manifesteert als linksback. Over de aanwezige journalisten was de trainer van Paris Saint-Germain minder te spreken.

Tuchel boos op 'negatieve' Franse pers, maar erg blij met Bakker
© Pro Shots
PSG
PSG
ns
0 - 0
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Tuchel schoot tijdens zijn persconferentie na de gewonnen Coupe de la Ligue-finale uit zijn slof toen hij erop werd gewezen dat PSG maar één keer had gescoord in 210 minuten, nadat het vrijdagavond tegen Olympique Lyon na een doelpuntloos gelijkspel aankwam op penalty's. Vorige week scoorde alleen Neymar in de Coupe de France-finale tegen Saint-Étienne. 'Wat? Wat? Ja, we hebben altijd geluk, schrijf dat maar op. Jullie doen altijd weer hetzelfde', beet Tuchel terug.

'Zo is voetbal', vervolgde de Duitse coach zijn relaas. 'Weet je bijvoorbeeld het resultaat van Liverpool vorig jaar in Barcelona (3-0 verlies, red.)? Hoe speelden ze? Ze wonnen de Champions League. Geef mij een ploeg die in alle wedstrijden vier of vijf keer scoort. Dat is niet mogelijk! Maar voor mij is het duidelijk, jullie zijn altijd op zoek naar het negatieve. Er zijn 99 positieve punten, maar we moeten weer op zoek naar punt honderd en naar problemen zoeken...'

Problemen waren er voor PSG wel degelijk. Verdedigers Layvin Kurzawa, Marquinhos en Thiago Silva gingen allemaal voortijdig naar de kant met fysieke klachten, terwijl op woensdag 12 augustus Atalanta Bergamo wacht in de kwartfinale van de Champions League in de wetenschap dat sterspeler Kylian Mbappé dan waarschijnlijk ontbreekt. 'Marquinhos en Thiago hadden alleen last van kramp', kwam Tuchel met geruststellend nieuws. 'Layvin had een kleine blessure.'

Bakker
Ook linksback Juan Bernat ontbrak vrijdag in de wedstrijdselectie. Tuchel heeft goede hoop dat Bernat tegen Atalanta weer van de partij is, maar vond dat Bakker de Spanjaard uitstekend verving tegen Lyon. 'Ik ben erg blij met Mitch en zijn fysieke kwaliteiten. Het is niet makkelijk voor hem, omdat er altijd veel druk is, je moet altijd winnen, maar hij reageert daar goed op.' Volgens L'Equipe leverde de twintigjarige linksback een overwegend 'correct' optreden af.

Met Bakker net als tegen Saint-Étienne in de basis won PSG vrijdagavond zijn vierde prijs van het seizoen, de maximale score in Frankrijk. 'Ik ben erg trots op mijn team, het zijn betrouwbare jongens, ik ben erg blij', zei Tuchel. 'We hebben nooit ons zelfvertrouwen verloren en waren in staat om na penalty's te winnen. Het telt om vier titels te winnen. Dit was een geweldig optreden van deze ploeg.' PSG won eerder al de landstitel en de Franse Super Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.