Tsjechische keeper laat onsportieve actie Cristiano Ronaldo onbeantwoord

Reacties

De Tsjechische doelman Jindrich Stanek baalde van de late nederlaag tegen Portugal. De wijze waarop Cristiano Ronaldo de winnende goal van voormalig Ajacied Francisco Conceição vierde, lijkt Stanek niet te deren.

Tsjechische keeper laat onsportieve actie Cristiano Ronaldo onbeantwoord
Portugal
Portugal
2 - 1
Tsjechië
Tsjechië

Stanek hield Ronaldo weliswaar van scoren af in Leipzig, maar leidde met een ongelukkig moment de 1-1 in. De doelman van Slavia Praag tikte daarbij de bal tegen zijn teamgenoot Robin Hranac, waarna de bal in het doel belandde. In de extra tijd had Stanek geen antwoord op een schot van dichtbij van Conceição na een onhandige actie van pechvogel Hranac.

Na die 2-1 liep Ronaldo opvallend genoeg eerst met een gebalde vuist naar de balende Stanek voordat hij zich bij zijn juichende teamgenoten voegde. De aanvoerder van de Portugezen ging daarna ook nog langs bij de Tsjechische middenvelder Petr Sevcik.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Legende
Stanek liet na de wedstrijd in gesprek met Tsjechische media de actie van Ronaldo links liggen en noemt de 39-jarige captain van Portugal een 'legende'. In de eerste helft had de keeper nog een knappe redding op een schot van de EK-topscorer aller tijden. 'Natuurlijk voelde dat heel goed, het was de eerste kans van Portugal. Ronaldo is een van de beste spelers ooit, dus om hem dan van scoren te houden voelt goed. Ik heb er nu alleen niet veel meer aan, gezien het resultaat', aldus Stanek tegenover het Tsjechische iDnes.

De elfvoudig international van Tsjechië noemt de overwinning van Portugal terecht gezien het spelbeeld. 'We incasseren twee ongelukkige doelpunten, maar die kwamen wel voort uit de druk die Portugal steeds verder opvoerde bij ons', zei Stanek. 'Natuurlijk is het frustrerend dat je een voorsprong weggeeft, maar we lieten ons te ver terugdringen.'

Bewondering
Bondscoach Ivan Hasek was teleurgesteld over de late nederlaag, maar roemde na afloop ook Ronaldo. 'Het is ongelooflijk dat hij op zijn leeftijd nog steeds zo sterk en gevaarlijk is. Hij toonde genialiteit, kreeg kansen en bezorgde ons veel problemen. Hij is een van de beste spelers in de geschiedenis', zei Hasek.

Voor doelpuntenmaker Martin Provod was het mede door de aanwezigheid van Ronaldo een speciale avond in Leipzig. 'Portugal was beter, maar ik hield de hele wedstrijd geloof in een wonder. Nu moeten we de waarheid onder ogen zien. Ik zal deze wedstrijd nooit vergeten: tegen Portugal, tegen Ronaldo, in een vol stadion, voor geweldige fans...'

Europees Kampioenschap

Stand Groep F Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
5-3
+2
6
2
Turkije
3
2
0
1
5-5
0
6
3
Georgië
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Tsjechië
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 14 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.