Tsjechische bond jokte over toedracht ongeluk Sadílek

Reacties

Het ongeluk dat Michal Sadílek zijn deelname aan het EK kost, heeft niet op een fiets plaatsgevonden. De Tsjechische bond heeft toegegeven een loopje met de waarheid te hebben genomen nadat verschillende kranten in het land hadden achterhaald wat de daadwerkelijke toedracht was.

Tsjechische bond jokte over toedracht ongeluk Sadílek
© Pro Shots

Sadílek liep zijn verwonding op tijdens een afdaling op een driewieler. Samen met ploeggenoten Ladislav Krejcí en David Jurásek zijn ze tijdens het trainingskamp in Oostenrijk naar een bergtop gegaan om daar vervolgens met een kart de afdaling te wagen. Die liep slecht af voor de man van FC Twente, die in een gat belandde en een diepe snijwond in het been opliep.

Woordvoerder Petr Sedivý heeft het boetekleed inmiddels aangetrokken tegenover het Tsjechische medium Isport. 'Het was een fout om geen volledige informatie te verstrekken. Daarvoor verontschuldigt de bond zich bij de media en ook bij de sportliefhebbers', aldus Sedivý, die Sadílek vrijpleit van blaam. 'Het ongeluk gebeurde in de vrije tijd van de speler, die hij zelf mocht invullen. Hij heeft teamregels noch andere interne afspraken overtreden.'

Europees Kampioenschap

Stand Groep F Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
5-3
+2
6
2
Turkije
3
2
0
1
5-5
0
6
3
Georgië
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Tsjechië
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 14 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Tsjechië
Meer over Tsjechië
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer M. Sadílek
Meer over M. Sadílek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.