Troubleshooter Hodgson transformeert lelijk eendje Palace in puntenmachine

Reacties

Nog niet zo heel lang geleden stevende Crystal Palace af op een reeks negatieve records, inmiddels hebben de Londenaren de middenmoot in de Premier League in zicht. Onder Roy Hodgson zijn The Eagles bezig aan een opmerkelijke serie.

Troubleshooter Hodgson transformeert lelijk eendje Palace in puntenmachine

Dinsdag knokte Crystal Palace zich naar een 1-2 overwinning bij Southampton, amper twee dagen nadat de ploeg van Hodgson een einde maakte aan de zegereeks van Manchester City. 'Voor elk team in deze competitie is het knap als je maar één van de laatste elf duels verliest, zoals wij hebben gedaan', meldde de zeventigjarige manager dinsdagavond op de persconferentie na de triomf bij The Saints.

'Het is een ongelooflijke prestatie van de spelersgroep dat we nu deel uitmaken van een grote groep clubs die strijdt tegen degradatie in plaats van dat we het hele seizoen onderaan bungelen, zoals experts voorspelden.'

Die experts kregen eind september bij hun prognoses over het sombere lot van Crystal Palace weinig tegengas. Hoe kon het ook anders? De Londenaren startten met zeven nederlagen en nul goals. Een van de drie degradatietickets leek al te zijn vergeven. De overwinning op Chelsea van 14 oktober werkte bevrijdend. Hoewel het op het blessurefront nooit rustig is gebleven voegt troubleshooter Hodgson - de opvolger van de na vier duels ontslagen Frank de Boer - op regelmatige basis punten toe aan het totaal.

Zo is Crystal Palace opgeschoven van een plek in de mongolenwaaier van de Premier League naar een plaats in het peloton. De achterstand op Watford, tot voor kort een van de revelaties van het seizoen, bedraagt nog maar drie punten.

Crystal Palace gaat maandag in het FA Cup-toernooi op bezoek bij Brighton & Hove Albion.
Crystal Palace gaat maandag in het FA Cup-toernooi op bezoek bij Brighton & Hove Albion.

'We zijn erg tevreden met waar we staan, zeker als je kijkt naar de eerste maanden. De lat ligt nu hoog. We vragen veel van onze spelers, maar dat zien zij alleen maar als een uitdaging', aldus Hodgson, die vooral de mentaliteit van zijn selectie prijst. Crystal Palace veroverde immers al elf punten in duels waarin het op achterstand kwam, alleen Everton presteert met twaalf punten in wedstrijden met een nadelige marge beter.

Dinsdag bleek die weerbaarheid opnieuw. Ondanks een moordend programma (de roostermakers gunden Crystal Palace minder rust dan de meeste andere teams), zware blessures van Jason Puncheon en Scott Dann en een vroege achterstand trok de ploeg van Hodgson aan het langste eind. 'We moesten drie keer spelen in vijf dagen tijd. Dan is een oogst van vier punten in duels met Arsenal, Manchester City en Southampton echt niet slecht.'

Zo is niet alleen Crystal Palace, maar ook Hodgson zelf goed op weg naar eerherstel na de echecs met de Engelse nationale ploeg op het WK 2014 en EK 2016.

Het rechterrijtje in de Premier League:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.