Troubleshooter Advocaat pakt bij FC Utrecht al evenveel punten als bij Sparta

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Vrijdag verzorgen Excelsior en FC Utrecht de opening van de veertiende speelronde.

Troubleshooter Advocaat pakt bij FC Utrecht al evenveel punten als bij Sparta

Excelsior - FC Utrecht

Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Richard Martens

Actueel

Zowel Excelsior als FC Utrecht boekte afgelopen weekeinde een zege op een promovendus. De Kralingers rekenden in de slotfase af met FC Emmen en de Domstedelingen hadden werkelijk geen kind aan De Graafschap. Daardoor maakt Excelsior deel uit van de middenmoot en staat FC Utrecht vijfde.

• Dit is een duel tussen de ploegen die het laagst scoren als het gaat om de nauwkeurigheid van de schoten. Bij Excelsior belandt slechts 40,4 procent van de inzetten tussen de palen en FC Utrecht zit daar nog een procentpunt onder.

Sinds de aanstelling van Dick Advocaat als hoofdtrainer halverwege september veroverde FC Utrecht zestien punten, waarmee de Hagenaar nu al net zoveel punten pakte als in zijn halfjaar bij Sparta Rotterdam eerder dit kalenderjaar.

Afgelopen weekeinde zegevierde Excelsior bij FC Emmen.

• In zijn laatste twaalf Eredivisie-thuisduels maakte Excelsior minimaal één doelpunt. Het lukte de Kralingers slechts twee keer om in ten minste dertien achtereenvolgende Eredivisie-thuiswedstrijden het net te vinden, deze reeksen eindigden in 1980 (veertien op rij) en 1985 (dertien op rij).

• Nick Venema trof afgelopen weekeinde tegen De Graafschap twee keer doel als invaller en is nu de speler die dit Eredivisie-seizoen gemiddeld de minste minuten nodig heeft voor een treffer (twee goals in 49 minuten).

• FC Utrecht triomfeerde in slechts één van zijn laatste elf uitduels in de competitie en in deze jaargang veroverden alleen NAC Breda en De Graafschap minder punten buitenshuis dan de Domstedelingen.

FC Utrecht zette De Graafschap vorige week overtuigend opzij.

Historie

• Van de vorige 21 Eredivisie-edities van dit duel won Excelsior er slechts vier. FC Utrecht kraaide elf keer victorie en zes duels kenden geen winnaar.

• De iets oudere voetbalkenner denkt bij Excelsior - FC Utrecht meteen terug aan het seizoen 1983/84, toen beide duels tussen deze teams in 7-4 eindigden.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Excelsior - FC Utrecht:

Seizoen Uitslag
2011/12 2-3
2014/15 2-2
2015/16 1-0
2016/17 1-3
2017/18 2-2

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.