Trotse De Jong geniet na van zijn gevecht met Bassey en Timber

Reacties

Luuk de Jong is erg tevreden over het optreden dat PSV een ruime zege op Ajax opleverde. De captain van de Eindhovenaren zag na de 3-0 overwinning maar één smetje: die ene supporter die zich niet kon gedragen, waardoor de wedstrijd even werd stilgelegd.

Trotse De Jong geniet na van zijn gevecht met Bassey en Timber
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 0
Ajax
Ajax

De Jong zag vol ongeloof hoe het in de tweede helft misging. Zeker met het definitief staken van FC Groningen - NEC in het achterhoofd vond hij de actie van de fan die iets naar het veld gooide onbegrijpelijk. 'Je volgt toch ook een beetje het nieuws. Denk een beetje na. Het is zo jammer. Gelukkig konden we de wedstrijd hervatten. Wat we dachten? Het zal toch niet, dat nu definitief gestaakt wordt. Gelukkig gebeurde dat niet en konden we de wedstrijd hervatten', vertelde De Jong bij ESPN.

De frustratie over het wangedrag won het natuurlijk niet van de blijdschap bij De Jong na het uitdelen van een dreun aan de grote concurrent in de strijd om de tweede plek. 'Dit is heerlijk. Dit soort wedstrijden, daar doe je het voor. We hebben samen met de fans gestreden en deze 3-0 overwinning geeft een heerlijk gevoel. Op naar volgende week', zei de spits, die vond dat het plan van Ruud van Nistelrooij perfect uitpakte. 'Wij wilden ze graag vol onder druk zetten. Dat lukte vaak, ook al kregen zij ook nog een paar kansen. Over het algemeen waren wij sterker. We kwamen goed compact samen om de bal te veroeveren en op de omschakeling te spelen.

De Jong was zelf uiterst belangrijk door twee keer te scoren. Bij het maken van het openingsdoelpunt maakte hij gebruik van zijn grote wapen: de kopkracht. De ervaren spits over die goal: 'Het was een geweldige bal van Bakayoko. Ik was een beetje aan het vechten met Timber en Bassey in het centrum. Timber probeerde mij te blokken. Bakayoko gaf de bal perfect over Bassey heen, waardoor ik de bal kon aanvallen. Dat moet je het duel winnen en dat gebeurde gelukkig.'

Zo heeft PSV de eerste slag in de dubbele strijd met Ajax gewonnen. Volgende week wacht in De Kuip de bekerfinale tegen de Amsterdammers. Wat zegt dit resultaat met het oog op die wedstrijd? 'Ik denk nog helemaal niks. Natuurlijk is dit lekker en geeft het een boost, maar zo'n wedstrijd is totaal anders. Je gaat naar een stadion met fans van beide ploegen. We moeten weer dezelfde energie en power leveren, dan geef ik ons zeker een kans.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.