Trots Monterrey maakt komst 'Ronaldo-opvolger' Janssen wereldkundig

Reacties

De overstap van Vincent Janssen naar CF Monterrey is rond. De Mexicaanse topclub heeft dinsdagavond (Nederlandse tijd) officieel melding gemaakt van de komst van de 25-jarige spits van Tottenham Hotspur. Daarmee komt er voor Janssen een einde aan een bijzonder ongelukkig avontuur in Londen.

Trots Monterrey maakt komst 'Ronaldo-opvolger' Janssen wereldkundig

VI kondigde eerder al aan dat de Mexicaanse club hem zou gaan verlossen met een meerjarig contract, middels een statement waar de trots vanaf druipt heeft Monterrey de transfer nu bevestigd. Zo stipt de club aan dat Janssen in 2015/16 met 27 doelpunten topscorer van de Eredivisie werd. 'Het was 21 jaar geleden dat een speler van onder de 23 jaar de grens van 25 doelpunten passeerde. In 1994/95 was dat Ronaldo namens PSV. In 2016 won Janssen ook de Johan Cruijff Award voor talent van het jaar, een prijs die eerder gewonnen werd door onder anderen Arjen Robben, Wesley Sneijder, Christian Eriksen en Memphis Depay', zo stelt de club.

Monterrey heeft dus hoge verwachtingen van Janssen, die bij Spurs al tijdenlang op een volledig dood spoor zat. De bij Feyenoord opgeleide spits brak door bij Almere City, waarna hij naar AZ verhuisde. Na zijn geweldige seizoen in Alkmaar maakte hij de overstap naar Londen, waar hij nooit uit de verf kwam. Hij verdween steeds verder naar de achtergrond, een verhuurperiode aan Fenerbahçe bracht ook niet de gewenste opleving. Manager Mauricio Pochettino liet meermaals weten geen vertrouwen te hebben in de zestienvoudig Oranje-international, die nu dus de wijk neemt naar Midden-Amerika.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Als Vincent Janssen de verkeerde keuze maakt, zijn we hem voorgoed kwijt'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.