Trots Fortuna Sittard gaat talenten scouten voor Besiktas

Reacties

Fortuna Sittard heeft een samenwerking gesloten met Besiktas. De Turkse topclub wil met de hulp van de Limburgers jonge talenten van Turkse afkomst die woonachtig zijn in Europa ontdekken.

Trots Fortuna Sittard gaat talenten scouten voor Besiktas
© Pro Shots

Fortuna gaat in het kader van de samenwerking jaarlijks scoutingswerkzaamheden uitvoeren voor Besiktas. In de regio rondom Limburg wonen volgens de Eredivisie-club circa twee miljoen Turken binnen een straal van honderd kilometer. In de samenwerking gaat het om ongeveer 2000 jonge spelers, in diverse leeftijdscategorieën, die worden gevolgd in het talentenprogramma.

Besiktas gaat op zijn beurt Fortuna helpen bij de verdere professionalisering van de club, waarbij de overdracht van kennis en het on- en offline laten groeien van het aantal volgers initieel centraal staat. In een later stadium kan het partnership worden uitgebreid en nog verder worden geïntensiveerd.

Fırat Fidan, als bestuurder van Besiktas verantwoordelijk voor de jeugdopleiding, stelt dat de samenwerking met Fortuna van groot belang is om de jeugdopleiding van de club verder uit te bouwen. Hij spreekt van een 'bijzonder partnership'. Dat onderschrijft Fortuna-voorzitter Isitan Gün: 'Ik ben trots dat we als Fortuna Sittard op deze manier de handen ineenslaan met een grootmacht als Besiktas.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.