Trots FC Utrecht rondt terugkeer Letschert af

Reacties

FC Utrecht heeft de terugkeer van Timo Letschert afgerond. De 25-jarige verdediger komt op huurbasis over van Sassuolo. De Domstedelingen hebben tevens een optie tot koop laten opnemen in de deal met de Serie A-club.

Trots FC Utrecht rondt terugkeer Letschert af

Letschert bewandelde twee jaar terug nog de omgekeerde weg na een sterk seizoen in De Galgenwaard, dat hem zelfs een oproep voor Oranje had opgeleverd. Die lijn kon de voormalig speler van onder meer Roda JC en FC Groningen mede door twee serieuze blessures niet doortrekken in Italië. Na negentien officiële duels in dienst van Sassuolo, dat donderdag de Braziliaanse verdediger Marlon van Barcelona overnam, achtte de centrale verdediger de tijd daarom rijp voor een terugkeer naar Nederland, zoals VI eerder deze week al meldde.

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam is uiteraard blij met de komst van Letschert. 'Hij staat bekend om zijn winnaarsmentaliteit en sterke persoonlijkheid. Timo is een sterke, snelle verdediger met veel voetballend vermogen. Aan die mentale en fysieke kracht koppelt Timo een goede traptechniek en passing. Hij past perfect in het profiel van een échte FC Utrecht-verdediger en is enorm gedreven om na een periode waarin hij te maken had met blessureleed weer te laten zien wat hij kan. We zijn er trots op dat hij weer bij ons is teruggekeerd.'

Door de komst van Letschert is de concurrentie in de Utrechtse defensie moordend te noemen, met verder nog aanvoerder Willem Janssen, de Zweedse aanwinst Emil Bergström, Ramon Leeuwin en ook clubman Mark van der Maarel als opties voor de posities centraal achterin. De verwachting is daarom dat Leeuwin nog voor het sluiten van de transfermarkt vertrekt bij Utrecht, dat met het terughalen van Letschert alweer zijn achtste aanwinst van deze zomer te pakken heeft (zie ons transferoverzicht).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.