Trots bij Van Gaal: 'Het kan niet beter, ik ben er heel blij mee'

Reacties

Louis van Gaal beleefde vrijdag een uitstekende avond. De Oranje-bondscoach zat eenmalig op de bank bij Telstar om geld op te halen voor Spieren voor Spieren en zag de ploeg van vriend en collega Andries Jonker de koploper verslaan. Na afloop stonden de coaches met een grote glimlach ESPN  te woord.

Trots bij Van Gaal: 'Het kan niet beter, ik ben er heel blij mee'
© Pro Shots
Telstar
Telstar
1 - 0
Jong AZ
Jong AZ

'Ik vond dat wij in de eerste helft meer controle hadden en veel meer kansen hebben gecreëerd', analyseerde Van Gaal. 'Jong AZ heeft in de eerste helft helemaal geen kansen gecreëerd en na rust ook niet. Ik vind het ook knap dat Telstar van systeem kan veranderen tijdens de wedstrijd, daardoor kregen we weer meer controle.'

Van Gaal had vooraf al aangekondigd totale pressing te gaan spelen. Dat miste zijn uitwerking niet: liefst drie spelers van Telstar lagen met kramp op het veld. 'We hebben het negentig minuten gedaan en je hebt de spelers zien liggen. Dat was bij het Nederlands elftal ongeveer ook zo. De spelers hebben getracht het uit te voeren', zo sprak Van Gaal daar zijn tevredenheid over uit.

Er kon zelfs nog tijdens de wedstrijd een grote glimlach af. 'We hadden de wedstrijd onder controle. Die gaan we niet meer verliezen, dacht ik. Dan word je vrolijk hè. En dat tegen de koploper. Dat is toch heel wat.'

'Er is ook heel veel geld opgehaald voor het goede doel. Het kan niet beter. Ik ben er heel blij mee', voegde Van Gaal eraan toe, terwijl hij zijn arm om Jonker heen sloeg. 'Het was ouderwets', zo had ook de Telstar-trainer genoten van de klus met Van Gaal.

De bondscoach maakte vervolgens de balans op: 'Vier duels in september. Drie keer gewonnen en één keer gelijk. Dat is een goede score', zo verwees hij ook naar de interlands van Oranje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.