Trots AZ begint aan bouw nieuw stadiondak

Reacties

AZ heeft een akkoord bereikt met BAM Bouw en Techniek voor de aanleg van een nieuw dak boven het AFAS Stadion. De voorbereidingen daarvoor zijn al begonnen.

Trots AZ begint aan bouw nieuw stadiondak
© Pro Shots

Op 10 augustus 2019 stortte een deel van het dak van het AZ-stadion in door de harde wind. Later bleek dat ontwerpfouten, te zwakke lassen en zwakke plekken door eerdere stormen de belangrijkste oorzaken waren voor het dakdrama.

De Alkmaarders moesten hun thuiswedstrijden daarom noodgedwongen op andere locaties spelen. Halverwege december keerde de club terug in eigen huis en in maart kreeg de club een vergunning voor de bouw van een nieuw dak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daar is vrijdag dus een akkoord over bereikt. 'De werkzaamheden worden binnenkort gestart en zullen ook plaatsvinden tijdens de eerste seizoenshelft. Door tijdelijke voorzieningen kunnen er wel wedstrijden gespeeld worden in het stadion. Het nieuwe dak wordt aan alle zijden vier meter langer richting het veld, waardoor het stadion de supporters meer comfort zal bieden bij regenachtig weer. De huidige lichtmasten worden vervangen door duurzame LED-verlichting in de dakrand', meldt de club via de officiële kanalen.

Algemeen directeur Robert Eenhoorn is er blij mee. 'Dit akkoord betekent dat de plannen voor het nieuwe dak ook daadwerkelijk gerealiseerd gaan worden. Als club zetten we hiermee, ondanks de zware tijd waar we met elkaar in zitten, weer een stap vooruit door onze fans een veilig, comfortabel en innovatief stadion te bieden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.