Trost na periodetitel: 'Misschien zit er nog iets meer in'

Reacties

Trainer René Trost hoopt na de periodetitel van VVV-Venlo stiekem nog op meer. 'Het is belangrijk dat we die prijs hebben gewonnen, maar zes punten, dat is niet onoverbrugbaar', daarmee doelend op de achterstand op koploper Dordrecht dat vrijdagavond bleef steken op een 1-1 remise tegen Jong Ajax.

Trost na periodetitel: 'Misschien zit er nog iets meer in'

De Limburger zag zijn ploeg met 3-0 winnen van Jong FC Twente en kreeg uit Maastricht het bericht dat Willem II met 2-2 gelijk had gespeeld, wat betekende dat de periodetitel naar Venlo ging. 'Misschien moet je het ook wel verwachten van een ploeg als VVV, omdat we vorig jaar gedegradeerd zijn. Maar dan moet je het toch maar even doen. Ik ben vooral blij omdat het juist de derde periode is. We hebben namelijk veel ploegen verslagen uit de top van de ranglijst', reageerde hij trots voor de camera's van Fox Sports.

'Ik ben ook blij dat we herstel hebben getoond na maandag', vervolgde hij. Eerder deze week gingen de Venlonaren hard onderuit op bezoek bij Jong Ajax (4-1). 'De jongens hebben laten zien dat ze echt wilden. En de wedstrijd was ook snel gelopen.'

Voor Trost betekende het alweer zijn derde periodetitel als trainer. Eerder pakte hij de prijs met MVV Maastricht. 'Maar het went nooit', reageerde de Limburger. Bij zijn derde periodetitel kreeg hij de hulp van zijn oude ploeg. MVV hield Willem II namelijk op 2-2. 'Tja ik ken ze daar. Een paar sms'jes en dat was geregeld', vertelde Trost met een knipoog.

'Nee, ik denk dat MVV het vooral voor zichzelf heeft gedaan', vervolgde hij serieus. 'Ze zijn daar ook aan een goede reeks bezig. Ik had wel verwacht dat ze minstens een punt zouden pakken. Ik ben blij voor ze, maar vooral voor ons natuurlijk', aldus Trost, die stiekem nog hoopt op meer, nu het gat met koploper FC Dordrecht nog maar zes punten is. Ook Dordrecht verspeelde punten door een gelijkspel tegen Jong Ajax.

'Je weet nu, met de periodetitel op zak, dat je play-offs speelt. Dat doet mentaal iets met de ploeg. Zes punten is niet onoverbrugbaar. Maar we moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. We moeten eerst volgende week winnen van Excelsior. Wie weet zit er misschien dan nog iets in', besloot hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.