Trinidad klimt naar cruciale vierde plaats

Terwijl Costa Rica zich plaatste voor het WK, heeft Trinidad en Tobago de play-offs in zicht gekregen na de winst op Panama.

Trinidad klimt naar cruciale vierde plaats

Trinidad en Tobago voldeed aan de voorwaarden op jacht naar de vierde plaats, die recht geeft op een play-off met Bahrein dan wel Oezbekistan. De ploeg van Leo Beenhakker had aan het doelpunt van Stern John voldoende om het al uitgeschakelde Panama in een spannende wedstrijd een pootje te lichten (1-0). ‘Ik werk al veertig jaar onder druk, dus ik ben het wel gewend’, zei Beenhakker na afloop. ‘het was een goede overwinning voor ons. Laat de wedstrijd tegen Mexico maar komen.’

Omdat Mexico haar sportieve plicht deed tegen Guatamala (5-2 winst), klom Trinidad en Tobago naar de vierde plaats met twee punten voorsprong op Guatamala. Woensdag moet de beslissing vallen als Trinidad tegen Mexico en Guatamala tegen Costa Rica speelt.

De derde directe WK-ticket uit Noord- en Midden-Amerika kwam in handen van Costa Rica. De mooie 3-0 overwinning op het al gekwalificeerde VS werden een plaats op het WK zeker gesteld. Paul Wanchope opende de score. De Tico is met 43 doelpunten in de nationale ploeg de topscorer aller tijden van Costa Rica. Carlos Hernandez deed in de tweede helft het experimentele Amerika de das om (3-0). Bij de VS speelde DaMarcus Beasley de hele wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's