Trieste balans voor PEC Zwolle en FC Twente in 2018

Reacties

Dankzij een uiterst belabberd kalenderjaar komt het degradatiespook met de week dichterbij voor FC Twente. Alleen de ploeg van Gertjan Verbeek presteert na de jaarwisseling slechter in de Eredivisie dan PEC Zwolle, dat een totale inzinking beleeft.

Trieste balans voor PEC Zwolle en FC Twente in 2018

Zwolle kwam als verrassende nummer vier uit de winterstop. Door fris en aanvallend voetbal nestelde het elftal van John van 't Schip zich achter PSV, Ajax en AZ. Tweeënhalve maand later kijkt PEC vanaf plek zeven angstvallig naar beneden in de strijd om Europees voetbal.

Na de 3-4 nederlaag tegen Feyenoord van zondag stamt de laatste competitiezege nog altijd van 6 februari, toen SC Heerenveen werd verslagen. PEC pakte in 2018 slechts zeven punten. De komende vijf wedstrijden kan de ploeg zich mogelijk oprichten: tegenstanders Sparta Rotterdam, Roda JC Kerkrade, Excelsior, FC Twente en Willem II staan allen in het rechterrijtje.

Onderaan dat rijtje bungelt sinds zondag FC Twente. De Tukkers maken een dramatisch kalenderjaar door. Twente won in tien duels geen enkele keer. Door de zege van Roda bij NAC Breda staat het elftal van Verbeek nu op de plek die over zes speelrondes directe degradatie naar de Jupiler League betekent.

Door de remise tegen Willem II (2-2) heeft Twente voor het eerst in de clubhistorie twaalf keer op rij niet gewonnen in de competitie. Mogelijk laten de eerste drie punten van 2018 nog even op zich wachten: Twente wacht na de interlandbreak twee pittige uitwedstrijden (bij VVV-Venlo en ADO Den Haag) en tussendoor het thuisduel met Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.