Treurige Europese avond voor De Roon, Hateboer en Van Wolfswinkel

Marten de Roon en Hans Hateboer komen dit seizoen met Atalanta Bergamo niet uit in de groepsfase van de Europa League. In de play-offs sneuvelden de Italianen na strafschoppen tegen FC Kopenhagen. Het FC Basel van Ricky van Wolfswinkel strandde tegen Apollon Limassol.

FC Kopenhagen
ns
0 - 0
Atalanta Bergamo

Atalanta zal zich afvragen hoe het mogelijk is dat het niet de groepsfase heeft bereikt, want de Italianen waren veruit het meest gevaarlijk in het tweeluik met Kopenhagen. Vooral in Bergamo hadden de Denen niets te vertellen, maar hielden ze wel stand. Dat lukte ook in het eigen stadion, al kreeg ook Kopenhagen kansen op een treffer. Bij Atalanta startten De Roon en Robin Gosens (ex-Heracles Almelo) in de basis. Hans Hateboer bleef de hele wedstrijd op de bank.

Uiteindelijk moesten er strafschoppen aan te pas komen in de Deense hoofdstad nadat het beide ploegen in 180 minuten voetbal niet was gelukt om te scoren. De Roon benutte de eerste voor Atalanta, maar zag ploeggenoten Alejandro Gómez en Andreas Cornelius missen. Voor Kopenhagen faalde alleen Dame N'Doye, waardoor het feest losbarstte voor de Denen.

Apollon Limassol
1 - 0
FC Basel
FC Basel

De twee uitdoelpunten in Zwitserland deden Basel uiteindelijk de das om tegen het Cypriotische Apollon Limassol. De ploeg van spits Van Wolfswinkel, die eerder Vitesse uitschakelde, won in eigen huis met 3-2, maar Apollon had aan de ene treffer in eigen huis genoeg om de groepsfase te bereiken. De goal viel vlak na rust via Charalampos Kyriakou, wiens schot nog van richting werd veranderd. Van Wolfswinkel deed negentig minuten mee, maar het lukte Basel niet meer om voor de gelijkmaker te zorgen.

RB Leipzig
RB Leipzig
3 - 2
Zarja Loegansk

RB Leipzig maakte het erg spannend in eigen huis na de 0-0 in Oekraïne van vorige week. Het begin was goed, want Matheus Cunha opende al na zeven minuten de score. Voor rust maakte Zorya echter gelijk via Rafael Ratão. Vroeg in de tweede helft kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong toen Artem Gordienko scoorde. Leipzig stelde net op tijd orde op zaken. Jean-Kévin Augustin zorgde voor 2-2 en in de allerlaatste minuut ging de bal nog op de stip voor de Duitsers. Emil Forsberg faalde niet: 3-2.

Ludogorets
Ludogorets
4 - 0
Torpedo Kutaisi

Ludogorets kende geen enkele moeite met het Georgische Torpedo Kutaisi, dat in de eerste wedstrijd al met 1-0 werd verslagen. In eigen huis ging het makkelijker voor de Bulgaren. Virgil Misidjan scoorde al na zes minuten en dankzij Gustavo Campanharo stond het na 45 minuten 2-0. De Braziliaan scoorde ook na rust en het slotakkoord was voor zijn landgenoot Wanderson, die op aangeven van Misidjan voor 4-0 zorgde.