Trauner trots na Feyenoord-debuut: 'Ik pak de leiding in de verdediging'

Reacties

Gernot Trauner heeft zijn eerste wedstrijd voor Feyenoord erop zitten. De verdediger was na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen ADO Den Haag redelijk tevreden over zijn optreden en dat van zijn nieuwe ploeg.

Trauner trots na Feyenoord-debuut: 'Ik pak de leiding in de verdediging'
© Pro Shots

De Oostenrijker is trots dat hij zijn eerste officieuze minuten heeft gemaakt. 'Het was geweldig en ik ben trots dat ik het Feyenoord-shirt mag dragen. Ik heb geprobeerd de verdediging te organiseren en veel te praten. Het was oké, maar we kunnen nog veel beter. Het is het begin van het seizoen dus dan is het normaal dat niet alles meteen goed is’, vertelt Trauner in gesprek met ESPN.

Leiding
Trauner denkt wat bij te kunnen dragen aan het spel van Feyenoord. ‘Ik probeer altijd de bal vooruit te spelen, maar dat is niet altijd mogelijk. De tegenstander stond goed georganiseerd. Ik denk dat ik beter kan, maar voor een eerste wedstrijd bij Feyenoord, was het prima. Mijn sterke punten zijn dat ik de leiding pak in de verdediging en dat ik goed kan koppen. Misschien kan ik daar nog in helpen bij standaardsituaties.’

Over de kennismaking met zijn kompaan achterin, Marcos Senesi, was Trauner tevreden. 'Het was de eerste keer dat ik met Marcos Senesi speelde, het ging denk ik vrij goed. Voor mij was het belangrijk dat we geen tegendoelpunt kregen', gaat de Oostenrijker verder tegenover ESPN

Luzern
Feyenoord speelt donderdag in de derde voorronde van de Conference League tegen het FC Luzern van oud-Feyenoorder Jordy Wehrmann. Trauner is speelgerechtigd voor de uitwedstrijd in Zwitserland en kan dan dan zijn officiële debuut voor de Rotterdammers maken.

FC Luzern
FC Luzern
0 - 3
Feyenoord
Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer G. Trauner
Meer over G. Trauner
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.