Traoré voelt vertrouwen bij Ajax: 'Ook daarom hebben ze Dolberg laten gaan'

Reacties

Tot nu toe bleef zijn speeltijd in het eerste beperkt tot enkele minuten in het vorige seizoen, maar Ajax-spits Lassina Traoré timmert flink aan de weg. Bij Jong Ajax miste hij dit seizoen geen enkele wedstrijd en door zijn spel bij de beloften lonken meer speelminuten bij de hoofdmacht. Traoré voelt het vertrouwen bij Ajax.

Traoré voelt vertrouwen bij Ajax: 'Ook daarom hebben ze Dolberg laten gaan'

'Today no goals for you', roept PSV-doelman Robbin Ruiter lachend als hij langs Traoré loopt. De in Amsterdam geboren goalie stond maandagavond met Jong PSV tegenover Jong Ajax en hij hield de spits uit Burkina Faso met diverse reddingen van het scoren af. Dat lukte lang niet elke doelman in de Keuken Kampioen Divisie. Traoré maakte vorig seizoen al acht doelpunten in veertien wedstrijden, ook dit seizoen was het al driemaal raak.

Waar het vorige seizoen nog vooral in het teken van wennen stond, is het tijd voor een volgende stap. De nu achttienjarige Traoré werd negen maanden geleden definitief overgenomen van Ajax Cape Town, enkele jaren daarvoor verscheen de sterke spits al op de radar van de Amsterdammers.

Met hulp van de club en het gastgezin waar hij verblijft, is Traoré inmiddels gewend aan het leven in Nederland. 'Ik heb me snel kunnen aanpassen aan het leven in Nederland, aan het eten hier en de taal. Nederlands is een lastige taal, maar op het veld begrijp ik het inmiddels en daarbuiten gaat het ook steeds beter.'

Lassina Traoré maakt zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. In de slotfase van het thuisduel met FC Utrecht lost hij Klaas Jan Huntelaar af. Bijna scoort Traoré tijdens zijn debuut, maar van dichtbij schiet hij hard op de lat.
Lassina Traoré maakt zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. In de slotfase van het thuisduel met FC Utrecht lost hij Klaas Jan Huntelaar af. Bijna scoort Traoré tijdens zijn debuut, maar van dichtbij schiet hij hard op de lat.

Band met Bandé
Tegen Jong PSV zaten er zowaar twee spelers uit Burkina Faso bij de selectie van de Amsterdamse beloften. Naast Traoré had ook Hassane Bandé een plekje in het keurkorps van trainer Mitchell van der Gaag. Door een zware blessure wacht de flankspeler, die zich al aan de start van het vorige seizoen in Amsterdam meldde, nog altijd op zijn officiële debuut.

Als landgenoten trekken Traoré en Bandé veel met elkaar op. 'Ik ben heel vaak bij hem', vertelt Traoré. 'Hij is een goede vriend van me. Toen we jong waren speelden we al samen in Burkina Faso, maar ook tegen elkaar. Het was zwaar voor hem toen hij geblesseerd was, maar hij wordt steeds fitter. Ik hoop dat hij snel zijn debuut kan maken en dat we weer samen kunnen spelen in een wedstrijd.'

Dolberg
Bandé zal na een zware blessure hoogstwaarschijnlijk rustig gebracht worden in het tweede elftal, voor Traoré kan het zomaar eens snel gaan. Ajax nam deze zomer immers afscheid van Kasper Dolberg, waardoor Traoré steeg in de pikorde. Hij kan inmiddels als derde spits worden gezien, achter Klaas Jan Huntelaar en Dusan Tadic, die in sommige varianten als puntspeler wordt ingezet door hoofdtrainer Erik ten Hag.

'Of ik kansen ga krijgen dit seizoen? Dat klinkt goed', aldus een gretige Traoré. 'De club heeft veel vertrouwen in me, dat is ook een van de redenen dat ze Kasper hebben laten gaan. Ik moet mezelf blijven bewijzen en laten zien dat ik het waard ben om een plek in de selectie in te nemen. Omdat ik met het eerste elftal meetrain, praat ik ook veel met de trainer. Hij geeft me veel advies.'

Champions League
Voor Ajax start dinsdag de groepsfase van de Champions League met een thuiswedstrijd tegen het Franse Lille. Traoré zat vorig seizoen op de bank tijdens de zo desastreus verlopen thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur in de halve finale en is ook voor dit seizoen ingeschreven door Ajax. 'Ik kan het niet geloven dat ik misschien mijn debuut ga maken in de Champions League. Ik hoop echt dat ik mijn kans verdien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Traoré
Meer over L. Traoré
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.