Traoré leeft zijn droom bij Ajax: 'Dat is echt iets groots'

Reacties

Lassina Traoré geniet van het leven als Ajax-spits. De negentienjarige aanvaller uit Burkina Faso past zich steeds beter aan en is dankbaar voor de aandacht in eigen land.

Traoré leeft zijn droom bij Ajax: 'Dat is echt iets groots'
© Pro Shots

De jonge Ajacied krijgt steeds meer speeltijd van Erik ten Hag en bekroonde afgelopen zondag zijn basisplaats met zijn tweede goal in de Eredivisie. Na voorbereidend werk van Donny van de Beek stond Traoré op het juiste moment op de juiste plek. 'Het was een echte spitsengoal', blikt hij terug bij Ajax TV. 'Als je naar de samenvattingen uit Engeland of Spanje kijkt, dan zie je dezelfde soort goals.'

Traoré heeft zijn eerste volledige jaar in Amsterdam achter de rug, nadat hij begin 2019 overkwam van Ajax Cape Town. Hij zegt zijn draai volledig te hebben gevonden in Nederland, al is het nog wel wennen aan één omstandigheid. 'Het weer is het moeilijkste voor mij. Als je uit een land komt waar het ruim veertig graden is, dan is het hier wel anders. Het verschil is groot', zegt de spits met gevoel voor understatement.

Het talent staat al op zes interlands voor Burkina Faso en de aandacht in eigen land neemt alleen maar toe. Traoré wordt intensief gevolgd door zijn familie: 'Ze zijn heel trots op mij te zien spelen op televisie. Dat is echt iets groots in Afrika en Burkina Faso. Ja, ik ben in eigen land een voorbeeld geworden, net als mijn neef Bertrand Traoré (ex-Ajacied, nu Olympique Lyon, red). Vroeger zag ik de grote spelers altijd op televisie en ik wist dat ik later hetzelfde wilde doen. Het voelt nog steeds als een droom voor mij.'

Voor Traoré is het nu afwachten of hij bij de eerste wedstrijd tegen Getafe in de knock-outfase van de Europa League opnieuw het vertrouwen krijgt van Ten Hag. Mogelijk wordt voor de zogeheten Tadic-variant gekozen, met de Serviër in de punt van de aanval. Traoré zegt nog niet te weten of hij speelt, maar kijkt wel erg uit naar de trip naar Madrid. 'Het is een heel belangrijke wedstrijd en ik heb veel vertrouwen. Het wordt misschien wel mijn eerste Europese wedstrijd, ik heb er echt zin in. Als ik op het veld sta, zorgt de adrenaline ervoor dat ik er klaar voor ben', zegt de hongerige goalgetter.

Ajax na jaar terug in Madrid: 'Worden ontvangen als grote ploeg'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.