Traoré kondigt seizoen van échte doorbraak aan bij Ajax

Reacties

Lassina Traoré meent dat het komende seizoen zeer belangrijk voor hem wordt. De jonge aanvaller van Ajax denkt immers dat de nieuwe jaargang zijn échte doorbraak in kan luiden.

Traoré kondigt seizoen van échte doorbraak aan bij Ajax
© Pro Shots

De pas negentienjarige spits uit Burkina Faso staat inmiddels op dertien officiële duels in de hoofdmacht van Ajax. Daarin was hij vier keer trefzeker. Afgelopen seizoen mocht hij twaalf keer opdraven van coach Erik ten Hag.

'Ik heb het afgelopen jaar een heleboel geleerd, ik ben ook veel beter geworden', vertelt hij op de website van Ajax. 'Ik kijk uit naar het volgende seizoen', gaat de aanvaller verder. 'Ik denk dat dat het moment is dat ik mezelf kan laten zien. Ik heb me aan kunnen passen en ken mijn kwaliteiten: ik denk dat ik er klaar voor ben. Ik wil de vaste nummer 9 worden en laten zien wat ik kan. Mijn vertrouwen is groot.'

De concurrentie in de Ajax-selectie is pittig voor Traoré. Hij noemt zelf Klaas Jan Huntelaar en Dusan Tadic als de andere twee opties voor de spitspositie. Vooral van Huntelaar kan de jongeling nog een hoop leren meent hij zelf. Dat de ervaren spits nog een jaar heeft bijgetekend, is daarom een goede zaak volgens Traoré.

'Het is altijd leuk om met hem te trainen, je leert er zoveel van. Hij pusht iedereen op de training', aldus de spits, die vooral onder de indruk is van het instinct van Huntelaar. 'Het jagen op goals, hij ruikt de goals. Zelfs als hij van de bank komt, hij gaat altijd vol voor dat doelpunt. En hij is ook nog erg goed. Als het team hem nodig heeft, zal hij er ook staan.'

Spelersprofiel

L. Traoré


Geboortedatum:
12 januari 2001
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Bobo-Dioulasso
Nationaliteit
Burkina Faso
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
90 kg
Huidige club:
Shakhtar Donetsk
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer L. Traoré
Meer over L. Traoré
Meer K. Huntelaar
Meer over K. Huntelaar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.