'Transfervrije Ramos zet in op pikante rentree bij Sevilla'

Reacties

Sergio Ramos heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en zijn doorbraak beleefde. Bij Sevilla wordt nog getwijfeld over het binnenhalen van de 37-jarige verdediger, die niet bepaald een publiekslieveling is.

'Transfervrije Ramos zet in op pikante rentree bij Sevilla'
© Pro Shots

Na een periode van twee seizoenen bij Paris Saint-Germain zit de voormalige aanvoerder van Real Madrid nu zonder club. Een lucratief avontuur in Saoedi-Arabië zou een optie zijn, maar die optie sluit niet aan op de sportieve ambities van de routinier. De 180-voudig Spaans international wil in eigen land graag laten zien dat er nog meer in het vat zit bij hem. Volgens AS en El Larguero maakt Ramos werk van een terugkeer bij Sevilla.

Hij zou zijn transferwens al kenbaar hebben gemaakt bij zijn oude club. Ramos heeft volgens bronnen aangegeven flink te willen inleveren ten opzichte van wat hij in Parijs verdiende. Alsnog zou hij dan een grootverdiener worden in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, waar Ivan Rakitic (35) die status heeft. De beleidsbepalers bij de nummer twaalf van vorig seizoen zouden twijfelen of ze Ramos dat salaris waard vinden. Het winnen van de Europa League en dus kwalificatie voor de Champions League heeft Sevilla financieel wel wat meer ruimte gegeven.

Ook wordt er geaarzeld vanwege de publieke opinie. Ramos is op zijn zachtst gezegd niet populair bij een groot deel van de Sevilla-aanhang, zo kwam jarenlang tot uiting tijdens thuiswedstrijden tegen Real Madrid. Ramos verliet Sevilla in 2005 na mislukte contractonderhandelingen. Real profiteerde van de problemen tussen de clubleiding en de toen negentienjarige verdediger en activeerde de ontsnappingsclausule van 27 miljoen euro. De manier waarop Ramos vertrok, zit veel Sevilla-supporters nog altijd dwars.

Dat laatste is ook goed te zien in een reportage die een Spaans programma in 2017 maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.