Transfervrije Castaignos tekent miljoenencontract in Zuid-Korea

Reacties

Luc Castaignos vervolgt zijn carrière in Zuid-Korea. De 26-jarige spits tekent na de medische keuring een lucratief contract voor drie seizoenen bij FC Gyeongnam, de nummer twee van vorig seizoen. Castaignos was transfervrij nadat zijn contract bij Sporting Portugal werd ontbonden. Daar was de aanvaller op een zijspoor beland.

Transfervrije Castaignos tekent miljoenencontract in Zuid-Korea

Sporting pikte Castaignos in de zomer van 2016 op bij Eintracht Frankfurt, maar een succes werd het niet. De spits speelde in totaal maar negen wedstrijden voor Sporting, waarin hij niet scoorde. De komst van Marcel Keizer bood geen soelaas voor Castaignos, die door de Nederlandse coach naar de beloftes werd verbannen.

Doordat het contract van Castaignos pas midden februari werd ontbonden, had de spits minder keuze om gebruik te maken van zijn transfervrije status. Zijn contract werd namelijk pas ontbonden na het einde van veel winterse transferperiodes. De spits kon zich alleen laten inschrijven bij clubs waar de transfermarkt nog open was op het moment dat hij transfervrij werd, bijvoorbeeld in China, de Verenigde Staten en Zuid-Korea. De competitie in Zuid-Korea begint pas op 1 maart.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Castaignos
Meer over L. Castaignos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.