'Transfervrije' Basacikoglu praat met Turkse en Duitse clubs

Reacties

De kans is groot dat Bilal Basacikoglu (25) deze winter Trabzonspor alweer gaat verlaten. De voormalig Feyenoorder is niet zeker van een basisplaats én heeft een bijzondere clausule in zijn contract staan. Diverse clubs in Turkije én Duitsland hopen de vleugelaanvaller nu gratis op te pikken.

'Transfervrije' Basacikoglu praat met Turkse en Duitse clubs
© Pro Shots

In de zomer van 2018 verliet Basacikoglu Feyenoord voor Kayserispor. Vorig jaar winter maakte de aanvaller de overstap naar Trabzonspor. Een doorslaand succes werd dat nog niet. Trabzon is toe aan de derde trainer in zes maanden tijd en staat negende in de Süper Lig. Basacikoglu is bovendien geen onbetwiste basisspeler.

Een vertrek lijkt nu aanstaande. Turkse journalisten maken melding van een clausule in zijn contract waardoor Basacikoglu transfervrij zou kunnen vertrekken. Diverse clubs uit Turkije en Duitsland hebben dan ook inmiddels geïnformeerd bij diens zaakwaarnemer. Een al dan niet tijdelijke terugkeer naar Nederland zou ook tot de mogelijkheden behoren.

Trabzonspor nam de laatste maanden afscheid van meerdere grootverdieners. Zo zagen de fans Daniel Sturridge, John Obi Mikel én Alexander Sørloth vertrekken.

Basacikoglu, geboren in Zaanstad maar goed voor dertien wedstrijden in Turkije Onder-21, speelde in het verleden meer dan honderd wedstrijden voor Feyenoord.

Spelersprofiel

B. Başaçıkoğlu


Geboortedatum:
26 maart 1995
Leeftijd:
29
Geboorteplaats:
Zaanstad
Nationaliteit
Turkije
Lengte:
1,73 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Sakaryaspor
Bekijk hier al onze video's
Meer B. Başaçıkoğlu
Meer over B. Başaçıkoğlu
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.