Transfertovenaar Monchi wijst Arsenal af voor grote liefde

Reacties

Technisch directeur Monchi keert terug bij Sevilla. De Spaanse club heeft dat zojuist bekendgemaakt. De vijftigjarige Spanjaard werd ook nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Arsenal.

Transfertovenaar Monchi wijst Arsenal af voor grote liefde

Anderhalf jaar geleden verruilde Ramón Rodríguez Verdejo, beter bekend als Monchi, zijn grote liefde Sevilla voor AS Roma. Van 2000 tot 2017 was hij werkzaam als technisch directeur in Andalusië en vestigde hij een naam voor zichzelf door legio talentvolle spelers naar zijn club te halen en met een enorme winst te verkopen. Ivan Rakitic en Dani Alves zijn slechts twee van de grote reeks voorbeelden.

Monchi werd daardoor een interessante optie voor meerdere Europese topclubs, maar koos in de zomer van 2017 voor AS Roma, waar hij de volledige verantwoordelijkheid kreeg voor het transferbeleid. Monchi haalde een hele rits spelers, waaronder Rick Karsdorp en Justin Kluivert, naar Rome, maar dat pakte niet goed uit. Dit seizoen verliep dramatisch voor de Romeinen, die ingrepen door trainer Eusebio Di Francesco op straat te zetten. Monchi was het daar niet mee eens en stapte zelf op.

De Spanjaard werd vervolgens zeer nadrukkelijk gelinkt aan een overstap naar Arsenal, waar hij herenigd zou worden met Unai Emery. Het duo werkte bij Sevilla met veel succes samen. Monchi is echter gezwicht voor de lokroep van zijn grote liefde. Het aanbod van Sevilla kon hij niet weerstaan. De club van Quincy Promes ontsloeg zelf ook deze week zijn trainer, waardoor td Joaquín Caparrós werd doorgeschoven naar de functie van hoofdtrainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.