Transferspel rond Younes: avontuur in Dubai of Bundesliga-voetbal?

Reacties

De toekomst van Amin Younes is nog ongewis, ook al loopt zijn huurperiode bij Eintracht Frankfurt nog een jaar door. De ex-Ajacied wil bij de Bundesliga-club graag meer verdienen en heeft de optie om naar Dubai te vertrekken.

Transferspel rond Younes: avontuur in Dubai of Bundesliga-voetbal?
© Pro Shots

Eintracht Frankfurt heeft Younes voor twee seizoenen gehuurd van Napoli. Om die huurdeal mogelijk te maken, ging de 27-jarige buitenspeler vorig seizoen akkoord met het inleveren van een flink deel van zijn salaris. Hij verkoos toen het sportieve perspectief duidelijk boven het financiële plaatje. Younes kwam vorig seizoen tot 26 optredens in de Bundesliga.

In het huurcontract met Napoli is een koopoptie opgenomen. Eintracht Frankfurt heeft de mogelijkheid om Younes voor drie miljoen euro over te nemen van de Italianen. Younes heeft volgens Duitse media wel interesse in een langer verblijf bij de nummer vijf van vorig seizoen, maar verlangt bij een definitieve transfer wel een hoger salaris. Daar zijn Younes en zijn vertegenwoordigers momenteel met de clubleiding over in gesprek, meldt Bild.

Younes schermt met interesse uit Dubai en het aantrekken van Jesper Lindström - voor zeven miljoen euro overgekomen van Brøndby IF - door Eintracht Frankfurt is ook een factor. Volgens Sport1 is een definitieve transfer naar de Bundesliga-club wel nog de eerste optie voor de dribbelaar, die beseft dat spelen in de Duitse competitie hem kan helpen in beeld te blijven bij Die Mannschaft. Younes speelde acht interlands en debuteerde voor de nationale ploeg in juni 2017, toen hij nog onder contract stond bij Ajax. Zijn verbintenis bij Napoli loopt nog tot medio 2023.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.