Transferspel De Ligt: 'Barcelona gefrustreerd, PSG op pole position'

Reacties

Bij Barcelona is er steeds meer pessimisme over het vastleggen van Matthijs de Ligt nu de ontknoping nadert. Zaakwaarnemer Mino Raiola is woensdag en donderdag in Parijs voor onderhandelingen met Paris Saint-Germain.

Transferspel De Ligt: 'Barcelona gefrustreerd, PSG op pole position'

De grote Spaanse sportkranten schetsen dat de frustratie in Camp Nou over kamp De Ligt de laatste weken almaar is toegenomen. Al maanden waren er toenaderingen vanuit Barcelona voor de Ajax-verdediger. De club maakte de interesse kenbaar, onderhandelde met de Amsterdammers en deed De Ligt ook aanbiedingen. Iets meer dan een maand geleden is er een definitief contractvoorstel gedaan, verder willen de Catalanen niet gaan. Maar sindsdien heeft Barcelona niets meer van De Ligt gehoord.

Volgens Marca en Sport is er bij Barcelona de veronderstelling dat het voorstel door het management rond De Ligt gebruikt wordt om betere aanbiedingen te krijgen bij andere geïnteresseerde clubs als Juventus en Paris Saint-Germain. Dat de negentienjarige Oranje-international na de Nations League uitsprak nog geen keuze te hebben gemaakt over zijn toekomst, is voor Barcelona een teken dat het sportieve uitzicht en de financiële voorwaarden klaarblijkelijk nog niet overtuigend genoeg zijn. Daarom is de clubleiding sceptisch geworden over De Ligt.

PSG is de favoriet geworden om De Ligt vast te leggen. Volgens Sky Sport Italië staan de Fransen op het punt om Juventus en Barcelona af te troeven. Een akkoord hangt in de lucht. Raiola is in Parijs voor onderhandelingen met PSG, waar Leonardo gaat terugkeren als technisch directeur. Achter de schermen is hij al bezig, alleen moet hij nog officieel gepresenteerd worden. Het direct vastleggen van de zo begeerde De Ligt zou een glansrijke rentree betekenen voor de Braziliaanse bestuurder die tussen 2011 en 2013 al verantwoordelijk was voor het transferbeleid bij de Franse kampioen.

Op zoek naar de ideale topclub voor Matthijs de Ligt
Bekijk hier al onze video's
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.