Transfersom Sala leidt tot lastige situatie: rechtszaak dreigt

Cardiff City en Nantes zijn er nog niet uit hoe ze het gaan oplossen met de transfersom voor Emiliano Sala. In de nacht van donderdag op vrijdag bevestigde de politie dat de Argentijn overleden was. Nu er eindelijk duidelijkheid is over Sala, dreigt een vervelende juridische nasleep.

Transfersom Sala leidt tot lastige situatie: rechtszaak dreigt

Cardiff en Nantes bereikten in januari een akkoord over een transfersom van ruim zeventien miljoen euro, het hoogste bedrag in de clubhistorie van de Premier League-club. Sala kwam echter nooit aan in Wales en dus doet zich een lastige situatie voor.

Nog voor de bevestiging van het overlijden van Sala kwam het nieuws al naar buiten dat Nantes juridische stappen zou ondernemen als Cardiff de zeventien miljoen euro niet over zou maken. In gesprek met de BBC heeft Cardiff City-voorzitter Mehmet Dalman dat nu bevestigd.

'Als we door het contract verplicht worden om Nantes te betalen, zullen we dat doen. We zijn een eervolle club. Maar als we niet verplicht zijn te betalen, moet je dat als voorzitter en belangenbehartiger van de club ook uitzoeken en voet bij stuk houden. Dat is wat we nu doen. We zijn nu informatie aan het verzamelen en dat zal nog wel even doorgaan. Als we alle informatie verzameld hebben en alles op een rijtje hebben, gaan we vast en zeker zitten met Nantes om te bespreken hoe we verder moeten.'

Dalman wil eerst alle opties helder hebben voordat hij een beslissing neemt. 'Nantes heeft ons gevraagd te betalen wat zij vinden dat hen toekomt en heeft een proces gestart. Wij hebben gezegd dat we het niet eens zijn met dat proces vanwege de buitengewone gebeurtenissen en de tragische omstandigheden. We willen verder geen positief of negatief statement maken. We zeggen simpelweg: "Begrijp alsjeblieft dat er heel veel vragen beantwoord moeten worden." Daar zijn we mee bezig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Cardiff City
Meer over Cardiff City
Meer FC Nantes
Meer over FC Nantes