Transfersom Memphis kan oplopen tot 32 miljoen euro

Reacties

Door het akkoord tussen PSV en Manchester United kan Memphis Depay de duurste uitgaande Nederlandse transfer in de historie van de Eredivisie worden. De landskampioen ontvangt in eerste instantie 27,5 miljoen euro voor de 21-jarige Oranje-international. Dat bedrag kan middels bonussen oplopen tot 32 miljoen. Bovendien heeft PSV een doorverkooppercentage bedongen.

Transfersom Memphis kan oplopen tot 32 miljoen euro

Als alle clausules in de overeenkomst met United worden gelicht, ontvangt PSV in totaal meer geld dan het in 2001 voor Ruud van Nistelrooy kreeg. De toenmalige goalgetter kostte United circa 30,5 miljoen euro. Marc Overmars is met zijn transfer van Arsenal naar Barcelona in 2000 nog altijd de duurste Nederlander ooit: veertig miljoen.

Door de transfer van Memphis lopen de uitgaven van Man Utd sinds de komst van Louis van Gaal inmiddels over de 200 miljoen euro. Afgelopen zomer trok de club alleen al 75 miljoen uit voor de komst van Ángel di María (Real Madrid), terwijl Luke Shaw (Southampton) en Ander Herrera (Athletic de Bilbao) respectievelijk 37,5 en 36 miljoen euro kostten. Het bedrag van 17,5 miljoen euro dat Ajax voor Daley Blind ontving, is in vergelijking daarmee nog bescheiden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.