Transferklapper in Nijmegen: NEC versterkt zich met Tannane

Reacties

Oussama Tannane keert terug naar de Eredivisie. NEC maakt op de officiële website van de club melding van de komst van de aanvaller, die transfervrij is overgenomen van Göztepe. Voor zijn avontuur in Turkije was Tannane nog actief bij Vitesse, de aartsrivaal van NEC.

Transferklapper in Nijmegen: NEC versterkt zich met Tannane
© Pro Shots

Tannane (28) speelde tussen de zomer van 2019 en januari van dit jaar 61 wedstrijden voor Vitesse, waar hij tot de sterspelers hoorde, maar toch door de achterdeur vertrok. De aanvaller lag na een mislukte zomertransfer regelmatig in de clinch met Thomas Letsch en werd teruggestuurd naar de beloften, voordat zijn contract werd ontbonden. Tannane trok even daarna naar Turkije.

Na een halfjaar keert Tannane nu terug naar Gelderland. Niet naar Vitesse, maar naar NEC. Hij heeft voor twee seizoenen getekend.

'Als Tannane aan de bal komt, maakt de cornervlag een buiging', zegt technisch directeur Ted van Leeuwen van NEC. 'Een speler over wiens spel de deken van mystiek ligt, die een hang naar durf en esthetica belichaamt. Zijn moed en creativiteit maken Oussama Tannane het prototype van de crowdpleaser. Een fijnbesnaard technicus, onberekenbaar voor zijn tegenstander. Een speler die in één geniale flits een wedstrijd kan beslissen. Daarnaast is hij fysiek sterk en heeft een hoge werkethiek. Een winnaar en een leider. Het afgelopen jaar heeft Oussama niet gebracht wat hij ervan verwachtte. Hij is naar Nijmegen gekomen om dat recht te zetten. We zijn ontzettend blij dat hij voor ons gekozen heeft.'

Pedro Marques
Naast Tannane heeft NEC ook Pedro Marques binnengehaald. De Portugese spits, die in Nederland eerder voor FC Dordrecht en FC Den Bosch uitkwam, is overgenomen van Sporting Portugal. Marques (24) tekende een driejarig contract met een optie voor een vierde jaar in Nijmegen. Net als Tannane kon hij transfervrij worden binnengehaald.

'We hadden Pedro Marques al langer op het oog', zegt Van Leeuwen. 'Toen de afgelopen maand duidelijk werd dat we een kans hadden hem te contracteren, hebben we niet geaarzeld. Pedro kan op veel aanvallende posities terecht. Zoals de meeste Portugese aanvallers is hij technisch goed geschoold, een slimme speler met bovendien een neusje voor de goal. Dat hij het Nederlandse voetbal kent is een voordeel. Al was het alleen maar vanwege het feit dat hij er dolgraag naar terug wilde.'

Oussama Tannane en Pedro Marques zijn de eerste twee nieuwkomers bij NEC:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.