Transfergeweld bij Ajax barst los

Reacties

Ajax hoopt dat donderdag een positief einde komt aan een lang traject om Diego Lainez (18) naar Nederland te halen. Het Mexicaanse talent kan een contract voor vijf jaar tekenen in Amsterdam, maar ook een Spaans avontuur lonkt. En er is volop beweging rond David Neres (21) en Maximilian Wöber (20).

Transfergeweld bij Ajax barst los

Woensdagavond bereikten Ajax en Club América een overeenkomst over de transfersom van ongeveer vijftien miljoen euro. Een overgang leek nabij, maar inmiddels heeft ook Real Betis zich vol overgave in de strijd om de tweevoudig international gemeld. Volgens Spaanse media zijn vertegenwoordigers van de club halsoverkop afgereisd naar Mexico om Lainez persoonlijk te overtuigen van een keuze voor Betis in plaats van Ajax.

Daarbij zet de club ook speler Andrés Guardado in. De vraag in Amsterdam is momenteel in hoeverre Lainez gevoelig is voor dit offensief. Ajax volgt Lainez al twee jaar en zag hem in het afgelopen jaar vrijwel wekelijks aan het werk. De contacten met zijn begeleiding in Mexico verliepen positief, waarna ook de onderhandelingen met Club América tot een goed einde werden gebracht. Toch is de komst nog allerminst zeker, aangezien de keuze bij Lainez zelf ligt.

De gedachten in Amsterdam gaan momenteel dan ook terug naar anderhalf jaar geleden, toen Ajax zich verzekerd leek van de komst van de Braziliaan Richarlison. Op het allerlaatste moment werd de club echter afgetroefd door het Engelse Watford, waarna de aanvaller naam maakte in de Premier League. Of het met Lainez op dezelfde manier zal gaan, weet niemand in Amsterdam. Het is ochtend in Mexico en de verwachting is dat Lainez en zijn Mexicaanse begeleiding vandaag de knoop zullen doorhakken.

Neres
De toekomst van Neres hangt mogelijk nauw samen met de komst van Lainez. Het Chinese Guangzhou Evergrande deed woensdag een nieuw bod op de Braziliaanse aanvaller van 43 miljoen euro. De bedoeling was aanvankelijk dat Lainez in alle rust zou wennen bij Ajax om zo op de lange termijn Neres op te volgen, maar door het Chinese geld wordt de clubleiding van Ajax nu al voor een keuze gesteld. Het zorgt voor een spagaat in de hoofdstad.

Nieuwelingen maken indruk bij Ajax: 'Magallán echt een beest'

Met Neres weet de club wat het in huis heeft, met Lainez hoopt de club dat te weten. Een essentieel verschil en het zorgt voor hoofdbrekens aangezien de Braziliaan met zijn offensieve rendement van grote waarde is voor de ploeg. Ook de begeleiding van de Braziliaan tast nog in het duister of Ajax de speler, ongeacht de komst van Lainez, wel wil laten gaan.

Wöber
En dan is er nog Wöber. De twintigjarige verdediger gaat mogelijk Ajax verlaten voor Sevilla. In Spanje ligt een vierjarig contract klaar voor de Oostenrijkse international. De onderhandelingen tussen beide clubs bevinden zich in een afrondende fase, waarbij er al wel een akkoord is bereikt over een transfersom van twaalf miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.