Transfergeweld Bayern: ook Gladbach-talent gaat tekenen

Reacties

Niet alleen Philippe Coutinho, maar ook Mickaël Cuisance staat op het punt om voor Bayern München te tekenen. De pas twintigjarige middenvelder komt over van Borussia Mönchengladbach.

Transfergeweld Bayern: ook Gladbach-talent gaat tekenen

Sportief directeur Hasan Salihamidzic van de Duitse kampioen bevestigde vrijdagavond de transfer, na de 2-2 remise tegen Hertha BSC. 'Mickaël is extreem sterk in het positiespel. Zijn techniek is weergaloos en hij heeft een fantastische trap in zijn linker', aldus de bestuurder op de clubsite van Bayern. 'Bovendien is hij mentaal ook sterk.'

Cuisance werkte 35 Bundesliga-optredens af voor Gladbach, dat hem in de zomer van 2017 oppikte bij AS Nancy. Na Kingsley Coman, Corentin Tolisso, Lucas Hernández en Benjamin Pavard wordt hij de vijfde Fransman in de selectie van Bayern.

Vrijdagavond werd ook al bekend dat Bayern zich op huurbasis gaat versterken met Coutinho, die bij Barcelona op een zijspoor was beland. Tevens heeft Der Rekordmeister een optie tot koop op de Braziliaanse middenvelder bedongen.

Het transfergeweld leidt de aandacht wat af van de stroeve Bundesliga-start. Bayern-trainer Niko Kovac beklaagde zich na het gelijkspel tegen Hertha BSC over het gebrek aan effectiviteit. 'Hertha sloeg bij de eerste de beste mogelijkheid meteen toe. Wij hadden ook zo goed moeten omgaan met onze kansen.'

Mickaël Cuisance maakte vorig jaar zijn opwachting in de rubriek VI Scout:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.