Transfer Wijndal naar Ajax loopt vertraging op

Reacties

Owen Wijndal is nog altijd speler van AZ. Vorige week was een transfer van de 22-jarige linksback naar Ajax nabij, maar beide clubs hebben nog geen definitief akkoord bereikt.

Transfer Wijndal naar Ajax loopt vertraging op
© Pro Shots

Gevolg is dat Wijndal vandaag het vliegtuig in is gestapt naar Griekenland, om daar met AZ een oefenwedstrijd tegen Olympiakos Piraeus te spelen. Afgelopen week was hij ook met de Alkmaarders mee op trainingskamp in Epe, maar daar bleef hij wel buiten de wedstrijdselectie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ajax bereikte vorige week met Wijndal een akkoord over een vijfjarig contract. Aangezien de elfvoudig international een gelimiteerde transfersom van tien miljoen euro in zijn contract heeft staan, leek een transfer slechts een kwestie van tijd. Tot op heden is er echter nog altijd geen definitieve overgang.

AZ-trainer Pascal Jansen zegt tegen VI dat het hem niet verbaast dat Ajax bij Wijndal is uitgekomen: 'Hij heeft hier een fantastische ontwikkeling doorgemaakt, tot het Nederlands elftal aan toe. Dan is het niet vreemd dat Owen richting een andere stap is gaan bewegen. Ik merk niks aan hem op ons trainingskamp. Owen is een jongen van goud, een AZ'er in hart en nieren. Een op en top professional ook. Hij traint als een malle en is net zo hongerig als hij altijd is geweest. Ik zie binnen en buiten het veld geen enkele gedragsverandering.'

'Natuurlijk, hij is wat vaker met zijn telefoon bezig. Dat weet je in dit soort omstandigheden. Elke ochtend rond het ontbijt spreken we even kort met elkaar over de situatie. En daarna neem ik hem mee in wat er die dag op de planning staat en wat ik daarin van hem verwacht. Vervolgens geven we elkaar een boks of een knuffel en gaat Owen voorbeeldig aan de slag. Hij leeft momenteel in twee werelden, maar wij merken daar heel weinig van. Dat vind ik knap.'

Lees hier meer over de nieuwelingen van AZ:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.