Transfer waarschijnlijk door vol middenveld SC Heerenveen

Reacties

Met Pelle van Amersfoort voegde SC Heerenveen afgelopen week een extra middenvelder toe aan de selectie. Technisch manager Ferry de Haan erkent dat zijn komst ten koste kan gaan van anderen.

Transfer waarschijnlijk door vol middenveld SC Heerenveen
© Pro Shots

De Haan ziet in de multifunctionele Van Amersfoort in hoofdzaak een diepgaande middenvelder, die de aanval ondersteuning moet gaan bieden. De technisch manager deelt de conclusie dat de concurrentie voor de plek van offensieve middenvelder nu fors is.

'Er zal daardoor waarschijnlijk een natuurlijk proces ontstaan, er zullen jongens teleurgesteld en ontevreden raken', zegt hij. 'We gaan niet iedereen in de verkoop zetten, maar we moeten onze ogen tegelijkertijd niet sluiten voor de mogelijkheid van het laten gaan van een of twee spelers.'

Rami Al-Hajj speelde de laatste duels voor de winterstop als voorste middenvelder. De Haan: 'Maar hij zou ook elders nog uit de voeten kunnen.' Minder florissant lijkt de situatie voor Tibor Halilovic (foto). 'Hij was de laatste weken voor de winterstop ook al niet zo happy met zijn rol', erkent de Haan. Halilovic (27) ligt in Friesland nog in 2024 vast en kwam in 2021 over van HNK Rijeka.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.