Transfer voor Willem II-parel: Isak laat Nederland achter zich

Reacties

Alexander Isak heeft met een transfer naar Real Sociedad de bekroning gekregen van zijn succes bij Willem II. De negentienjarige Zweed is definitief overgenomen van Borussia Dortmund.

Transfer voor Willem II-parel: Isak laat Nederland achter zich

Bij de Duitsers kreeg het talent geen serieuze kans. Dat was ook de reden achter zijn vertrek naar Willem II halverwege vorig seizoen. In Tilburg groeide de huurling uit tot een sensatie. In zestien Eredivisie-duels kwam Isak tot liefst dertien goals. Hij bleek daarmee een meer dan uitstekende opvolger van Fran Sol, maar was logischerwijs niet langer te houden.

Isak gaat zich nu testen op een hoger niveau. Real Sociedad zou zo'n tien miljoen euro hebben betaald voor de viervoudig international. De Baskische club eindigde vorig seizoen als negende in La Liga. Willian José is de belangrijkste concurrent voor Isak, die voor vijf jaar heeft getekend in San Sebastian. Het nadeel voor Isak is wel dat de middenmoter vrijwel altijd 4-3-3-speelt.

Zo komt er na tweeënhalf jaar al een einde aan de periode van de jongeling bij Borussia Dortmund. Hij werd begin 2017 opgepikt bij AIK Solna. In totaal kwam hij maar tot dertien optredens in het eerste elftal van BVB.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.