Transfer St. Juste naar FSV Mainz 05 op details na rond

Reacties

Jeremiah St. Juste verblijft momenteel al in Mainz, klaar om te trainen bij zijn nieuwe club. De Duitsers willen morgen met Feyenoord de laatste details afronden en zullen dan een transfersom betalen van zo'n negen miljoen euro, die met bonussen kan oplopen tot twaalf miljoen. St. Juste op zijn beurt tekent een verbintenis voor vier seizoenen.

Transfer St. Juste naar FSV Mainz 05 op details na rond

De verdediger bereikte vorige week al een persoonlijk akkoord met de Duitsers, daarna was het aan de clubs. Door de huidige structuur binnen Feyenoord was het voor Mainz lastig snel zaken te doen, maar uiteindelijk wist de club aan tafel te komen en deed het een bod dat Feyenoord niet kan weigeren.

De Rotterdammers kunnen het geld goed gebruiken om de selectie te versterken. Feyenoord zal als eerste een rechtsback willen contracteren. Rick Karsdorp lijkt daarvoor de voornaamste kandidaat. Vorig seizoen probeerde Feyenoord hem al te huren van AS Roma, een nieuwe poging is logisch. Karsdorp is fit en wil worden verhuurd. Hij moet aan spelen toe komen na twee moeilijke jaren vol blessureleed. Daarbij wil de club nog een centrale verdediger en een aanvaller vastleggen.

In ieder geval betekent het dat Feyenoord zonder St. Juste de derde voorronde voor het bereiken van de groepsfase van de Europa League moet spelen tegen Dinamo Tbilisi. Voor trainer Jaap Stam is dat een tegenvaller. Hij zit al niet dik in zijn verdedigers door de blessures van Sven van Beek en Eric Botteghin, terwijl Jan-Arie van der Heijden weg wil. Feyenoord maakt in die linie een onzekere indruk. Dat zal er door het vertrek van St. Juste in eerste instantie niet beter op worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.