Transfer Quiz: de recordverkopen van de Eredivisie-clubs

Reacties

De Eredivisie is inmiddels drie speelronden onderweg, maar de traditiegetrouw drukste dagen van de transfermarkt moeten nog aanbreken. Of blijft het dit keer rustig met Deadline Day (31 augustus) in aantocht? Een quiz over de duurste uitgaande transfers van de Eredivisie-clubs.

Transfer Quiz: de recordverkopen van de Eredivisie-clubs

Rustig misschien niet, maar wel rustiger. Aan die voorspelling durven we ons wel te wagen nu de transfermarkt in de Premier League al dicht is en ook de Italiaanse clubs geen spelers meer mogen aantrekken. In de overige landen staat het licht voor inkomende transfers echter nog steeds op groen. En dus valt niet uit te sluiten dat een of meerdere Eredivisie-clubs deze week nog een sterkhouder kwijtraken.

Gezien de inflatie op de transfermarkt zou dat ook zomaar een recordtransfer kunnen opleveren. Waar we jullie eerder al vroegen naar de duurste aankopen in de Eredivisie-historie, zijn we daarom nu op zoek naar de recordverkopen. Per Eredivisie-club zetten we de topdrie op een rij (in sommige gevallen leverde dat een topvier of topvijf op, met spelers op een gedeelde derde plek). Welke spelers zoeken we? Veel plezier!

Bedragen zijn in euro's en afkomstig van Transfermarkt.de, de lijst is bijgewerkt tot 26 augustus. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.