'Transfer Neres biedt Ajax troeven in strijd om Antony'

Reacties

Ajax probeert Antony nog voor het sluiten van de transfermarkt voor zich te winnen. De transfer van David Neres kan helpen bij de onderhandelingen.

'Transfer Neres biedt Ajax troeven in strijd om Antony'
© Pro Shots

Ajax heeft in de strijd om de negentienjarige Braziliaanse belofte te maken met kapers op de kust, zoals Borussia Dortmund. De Amsterdammers hebben het voordeel dat ze niet met onbekenden aan tafel zitten. In 2017 was São Paulo immers ook als verkopende partij gesprekspartner bij de overgang van David Neres.

Het Braziliaanse O Globo schetst hoe die onderhandelingen in 2017 een rol kunnen spelen in de huidige gesprekken over aanvaller Antony. Want er liggen clausules op tafel rond de transfer van de huidige Ajax-aanvaller die een mogelijke deal kunnen helpen rond te komen.

Mogelijk wil São Paulo nu al het afgesproken doorverkooppercentage te gelde maken, hetgeen dan een invloed heeft op de miljoenen die van Amsterdam naar Brazilië worden overgemaakt. Volgens O Globo heeft São Paulo recht op twintig procent van de toekomstige transfersom voor Neres.

Toen Ajax een Chinees bod van ruim veertig miljoen op Neres in 2019 afwees, zag de Braziliaanse club daarmee ook miljoenen door de vingers glippen. Om niet afhankelijk te zijn van de Amsterdamse beslissingen, zou São Paulo nu al het bedrag van het doorverkooppercentage kunnen willen incasseren.

Ajax aast op Braziliaans toptalent Antony: 'Echt next level als dit lukt'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.