'Transfer' is even scheldwoord bij Real Madrid: zelfs Barça B gaf meer uit

Reacties

Illustratief voor het gebrek aan wapengekletter op de transfermarkt in Spanje is het feit dat slechts zes clubs uit La Liga tot nu toe meer spendeerden aan aanwinsten dan Barcelona B. Het gebrek aan actie bij Real Madrid springt in het oog.

'Transfer' is even scheldwoord bij Real Madrid: zelfs Barça B gaf meer uit
© Pro Shots

De beloften van de Catalanen versterkten zich tot nu toe voor dertien miljoen euro, waarvan het leeuwendeel (acht miljoen euro) werd uitgetrokken voor Matheus Pereira. Uit een onderzoek van Marca blijkt dat de hoofdmacht van Barcelona de dans leidt met 103 miljoen euro aan nieuwe spelers. Van hen was Miralem Pjanic met zestig miljoen euro de duurste in de boekhouddeal met Arthur. Overigens verkochten de Catalanen al voor 125 miljoen euro aan spelers.

Het onderzoek concentreerde zich echter op de uitgaven aan nieuwe spelers en daarin blijft Barça Atlético Madrid (negentig miljoen euro) en Sevilla (53,5 miljoen euro) voor. Zeer opvallend voor dit late stadium van de transferwindow is dat liefst zes clubs nog geen euro uitgaven aan een aanwinst: Alavés, Valencia, Athletic de Bilbao, Real Betis, Real Sociedad én Real Madrid.

De clubleiding van De Koninklijke voegt daarmee de daad bij het woord, want in het feestgedruis na de landstitel liet preses Florentino Pérez al weten dat Real zich koest zou houden op de spelersmarkt. 'Het is moeilijk om de spelers te vragen om in te stemmen met een salarisverlaging zodat we de huidige situatie doorkomen en tegelijkertijd grote aankopen te doen. Dat kan wachten. Real Madrid zal straks weer de beste spelers vastleggen, zodra de situatie is veranderd.'

Volgens de Madrileense kranten is Real al een potje aan het aanleggen voor de zomer van 2021, wanneer Kylian Mbappé het grote target is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.